Ако зависеше от Франция, никога нямаше да е футболист - какво не знаете за Гризман


Ако зависеше от Франция, никога нямаше да е футболист - какво не знаете за Гризман

7764 0

Антоан Гризман е безспорно най-голямата звезда на Евро 2016. След слаб старт на кампанията си, той е буквално неразгадаем за противниковата защита, а до момента на шампионата има 6 гола и две асистенции.

Логично, цял свят е вперил очи в един от кандидатите за "Златната топка" за 2016 година, но малко са феновете, които знаят всичко за него.

Затова и екипът на Sportlive.bg реши да ви запознае с 5 от най-интересните неща, свързани с френската звезда на Европейското по футбол, което приключва днес.

1. Ако разчитахме на френските клубове, никога нямаше да видим Гризман във футболен екип

Като малък Антоан е изключително запален по футболната игра, но френските клубове едва не го отказват от играта. Куп отбори не го допускат в академиите си, защото нямал футболна физика и никога нямало да развие такава. Клубовете включват и двата гранда ПСЖ и Лион, като в Олимпик днес признават, че това е "най-голямата грешка" в историята им.

СЛЕДЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ НА НАШИТЕ ЖУРНАЛИСТИ В ПОСЛЕДНИЯ ДЕН НА ЕВРО 2016

На 14 години той се мести в Испания и влиза в школата на Реал Сосиедад, където се изгражда и като футболиста, на когото всички се радваме днес.

2. Изхвърлян е от националния отбор за младежи

Това става през 2013 година, когато заедно с няколко свои съотборници решава, че е уместно да напусне хотела, в който е отседнал националния отбор, за да отиде да купонясва в Ница. След като биват хванати, играчите са изключени от националния отбор.

3. И това води до повиквателна за представителния тим

През 2014 година Франция изпитва сериозни трудности в нападение заради контузиите на куп футболисти. По този начин Дешам решава да го вземе, въпреки че в родината му още помнят изцепките на играча с младежите. Въпреки това селекционерът гласува доверие на Гризман и днес то вече се отплаща.

СТИГА ВЪЗХВАЛЯВАХМЕ ФРАНЦИЯ!

4. Запален геймър

Това става ясно по време на Мондиал 2014. Той е хванат още на летището, че е взел конзолата си, явно без да има очаквания, че ще играе особено на терена. Той умира да играе най-вече FIFA и Football Manager. Дори на Евро 2016 беше хванат да играе популярния FM.

5. Избира Атлетико след личен разговор с Диего Симеоне

През 2014 Атлетико Мадрид става шампион, а Симеоне лично звъни на Гризман, за да го убеди да премине при "дюшекчиите". Точните думи на аржентинеца са били: "Имаме нужда от теб". Френският стрелец не се замисля и след като отказва оферта от ПСЖ, преминава на "Висенте Калдерон".

КАК СЕ РОДИ ТАНЦЪТ НА ГРИЗМАН (ВИДЕО)?

6. Носи гащи на Спънджбоб

Преди време Гризман беше "хванат", че има бельо на популярния анимационен герой Спънджбоб с квадратните гащи. Тогава той призна, че редовно играе с тях, защото му носят късмет.

7. Вече държи рекорд на Европейски първенства

Гризман вкара 2 гола на Ейре, 1 попадение на Исландия и нови два гола във вратата на Мануел Нойер. С това общият сбор от попадения на френския нападател в елиминационната фаза стана 5 - абсолютен рекорд на Европейски първенства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички