4 невероятни факта за Евро 2016, които със сигурност не знаехте!


4 невероятни факта за Евро 2016, които със сигурност не знаехте!
Снимка: Guliver/GettyImages

2711 0

Евро 2016 е футболното събитие на годината и привлича интерес от милиони по цял свят. Най-малко 3 милиона туристи се очакват във Франция за първенството, а над 300 милиона се очакват да следят мачовете всеки ден.

Sportlive.bg пък се поинтересува за някои интересни факти покрай Европейското по футбол, които със сигурност няма да прочетете на друго място. Ето ги и тях:

Цените на билетите

9000 лева Ви звучи като стойността на околосветско пътешествие, но това е просто цената на един VIP билет за финала на Европейското тази година. В началото на състезанието, билетите са около 276 пъти по-евтини, тоест варират около 50 лева. Но въпреки космическите суми, които трябва да заплатите в момента, за да станете свидетели на мача, в който ще стане ясен носителят на европейската титла, има няколко десетки късметлии, които са успели да се сдобият с билети за 10-ти юли само срещу скромните... 160 лева. Наздраве за тях!

На всеки 4 минути по една пица

Освен това, ако сте решили да си останете вкъщи или прекарвате вечерите си с приятели, е много вероятно да Ви се дояде пица. Според проучване от Шопмиум 65% от европейските фурни ще загреят до червено бълвайки по една пица на всеки четири минути.

ФАКТИ ЗА ЕВРО 2016, КОИТО ЩЕ ВИ ИЗУМЯТ

Всички във фен зоните!

Ако решите да отскочите до Франция, но без билети за срещите, организаторите са се погрижили да не си останете в хотела, а са подготвили десетки фен зони за вас. Те очакват 6,5 милиона поддръжници. Според последните данни от 72,5% от френските фенове, ще пият бира и ще леят студена пот именно в тези невероятни пространства построени с тази цел.

500 лева средно за запълване на албума Panini

И накрая, още един интересен факт за колекционерите на Панини стикери. За да се надявате да извлечете 680 от скъпоценните лепенки, трябва да похарчите средно 500 лева. Това е изчислението, направено от професор по математика в университета в Кардиф. За любителите на известните албуми, обаче това е само незначителна подробност по пътя към увековечаването на поредното първенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички