Душман на Батков бори договорките у нас


Душман на Батков бори договорките у нас
Снимка: БГНЕС

2147 0

Марио Костурков е новият специален агент в българския футбол, който трябва да следи за съмнителни мачове, съобщава вестник "Труд". Той заема позицията на офицер по почтеността, която досега бе в ръцете на Димитър Христов. И двамата са офицери, като Костурков е отговарял за нелегалните залози в ГДБОП преди няколко години.

Неговото име се чу и във футболните среди, когато Тодор Батков го обвини, че е помогнал на митичния Артур да избяга от България след Казанската афера. Четирима играчи на "сините" пътуваха по фалшива покана от руския Рубин за трансфер през 2009 година, а Левски загуби не само доста пари от аферата, но и дерби с ЦСКА.

"Съмнявам се, че про­куратурата ще направи нещо - каза тогава адво­кат Батков. - фактите са известни - висш офицер от ГДБОП е помогнал на мошеника Артур да на­пусне България. Става дума за офицера Марио Костурков, който на всич­кото отгоре е човекът, който се бори с нелегал­ните залози в България."

Досегашният офицер по почтеността Димитър Христов ще остане във футбола, като ще работи в сектора за борба с футболното хулиганство.

Позицията на Костурков е открита по задължително изискване на УЕФА и има годишен бюджет, осигурен именно от европейската централа - 20 000 евро годишно.

Досега през новия сезон сигнали за съмнителни залози на мачове у нас не е имало. През миналата година имаше известия още за подготвителния период и някои контроли на родни клубове.

Костурков вече чете лекции на семинар на БФС миналата седмица, а и участва в разговорите с Димитър Димитров-Херо, който бе викан за уточняване на негови думи за уредени мачове в българското първенство.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички