България започна със загуба през 2018 година


България започна със загуба през 2018 година
Снимка: БГНЕС

12341 0

Отборът на България загуби първата си среща за 2018 година. Играчите на Петър Хубчев допуснаха минимално поражение с 1:0 от Босна и Херцеговина на "Лудогорец Арена" в Разград. Единственото попадение падна в 20', когато точен бе Кодро.

Българската атака организира много положения през първата част, но така и не успя да преодолее стража на гостите Ибрахим Шехич. 

През втората част нивото на игра драстично спадна, двамата треньори направиха и куп проблеми. Най-интересното в тази част бе 2' преди края на срещата, когато Мартин Рейнов опита да вкара гол с ръка, което не остана незабелязано и халфът на Берое получи червен картон.

Първият точен удар в мача бе в 8' за тимът на България. Ивайло Чочев добре открадна топката в половината на гостите и кълбото се озова в капитана Ивелин Попов. Той веднага подаде към свободния в ляво Спас Делев, но ударът на последния се оказа прекалено лек и попадна право в прегръдките на Ибрахим Шехич.

В 12' при центриране от корнер Чочев скочи пред вратаря на гостите и открадна топката, но ударът му с глава кацна върху мрежата. Добрата игра на България продължи и в 16' Ивелин Попов се оказа в ляво на атаката и видя чудесно нахлуващия на скорост в наказателното поле Спас Делев, като веднага му подаде, а нисичкият нападел насочи топката с десния крак, но атаката ни правилно бе спряна заради засада.

В 20' Босна организира бърза атака от ляво, при която Един Джеко комбинира със Сеад Колашинац, който центрира успоредно по земя, а там Кодро от близко се разписа - 0:1.

"Лъвовете" обаче не спряха да атакуват вратата на Шехич и в 37' Михаил Александров опита късмета си с удар от около 20-тина метра, но той попадна в периметъра на стража и той боксира.

През втората част българската атака не бе остра, колкото първата, а Петър Хубчев взе правилното решение, като 25' преди края на срещата на терена се появиха Симеон Славчев и Кирил Десподов, като вторият прави официален дебют за страната ни. Появяването им на терена веднага даде ефект и футболистът на ЦСКА започна да пресира добре по десния фланг. Гостите от своя страна също оргранизираха няколко стойностни атаки, но без реална опасност за Пламен Илиев. 

Малко след почивката на терена се появи и Мартин Рейнов, който обаче бе изгонен минути преди последния съдийски сигнал. При центриране от корнер той се опита да вкара топката с ръка, което не отана скрито за реферите и халфът на Берое получи втори жълт картон, а с това и бе пратен по-рано под душовете.

Преди мача 

Отборът на България ще изиграе две контролни срещи в паузата за почивка в първенствата. Освен днешната среща "лъвовете" ще се изправят още срещу Казахстан на 26 март на стадион "Панчо Арена" във Фелчут, Унгария.

Медиите у нас са сигурни, че 9 000-я стадион в Разград ще бъде пълен до краен предел, което не се е случвало от много време. От представителния тим на България по-рано тази седмица отпадна Андрей Гълъбинов, който получи контузия.

Състави:

България: 13.Пламен Илиев, 5.Николай Бодуров, 4.Божидар Чорбаджийски, 15. Васил Божиков, 3.Петър Занев, 17. Георги Миланов, 7. Михаил Александров, 14. Георги Костадинов, 18. Ивайло Чочев, 10. Ивелин Попов, 9. Спас Делев.

Босна и Херцеговина: 12. Ибрахим Шехич, 5. Колашинак, 2.Мемишевич, 17.Зуканович, 3.Бичакчич, 21.Сарич, 10.Пянич, 7.Бешич, 9.Дулиевич, 11.Джеко, 18.Кодро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички