Медиите в Европа засипаха героя Спас Делев с похвали


Медиите в Европа засипаха героя Спас Делев с похвали
Снимка: БГНЕС

3518 0

Снощи тимът на България постигна изключително престижна победа с 2:0 над Холандия на националния стадион "Васил Левски" в среща от световните квалификации на Група А.

И двете попадения бяха дело на нападателя Спас Делев, който очаквано е засипван с похвали в цяла България след играта си снощи. Нисичкият нападател имаше две възможности да отбележи гол през първото полувреме, като се възползва от тях и изстреля "лъвовете" и 12 000 фенове в облаците.

Делев обаче заслужи похвали и в медиите в Европа. В Полша, където играе за Погон (Шчечин), очаквано се изписа най-много:

"Добре познатият у нас Спас Делев направи невероятното и смълча Холандия с двата си гола, носейки победата за своята България. На него му трябваха само няколко минути, за да огорчи именития си съперник", пише авторитетното издание "Газета Виборча".

"Българин от Екстракласа разстреля Холандия", информира изданието "Полсат Спорт".

Освен в Полша, българинът бе похвален и в още редица балкански страни, а от съседна Македония идва едно от най-интересните заглавия:

""Нема Спас за Холандия, Делев ги овена лалинята", което в буквален превод означава "Няма спасение за Холандия, Делев увехна лалетата".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички