"l'Equipe": Има две Българии, но Франция няма защо да я е страх и от двете


"l'Equipe": Има две Българии, но Франция няма защо да я е страх и от двете
Снимка: Getty Images/Guliver

2131 0

Има два отбора на България - един, който пътува из Европа, за да губи систематично, понякога с тежки резултати (0:3 от Швеция). И един, който постига на "Васил Левски" в София противоположни резултати - 4 победи в 4 мача, включително срещу Холандия (2:0) и Швеция (3:2).

Твърдението е на авторитетното френско издание "l'Equipe". В кратък анализ на следващия съперник на френските национали медията посочва:

"Защо Франция, провалила се срещу Люксембург - 0:0, би могла да спечели там, където всички останали не успяха? Може би защото България, извън цифрите, не е голям отбор. Срещу Швеция, освен че получи два гола, защитата направи дузпа, допусна още опасности, особено при въздушните двубои и врязванията на Форсберг. Не е много стабилна в отбрана и се надява да улови противника на контри".

"Тактика, която не можа да маскира слабостите. Срещу Холандия головете паднаха от десния фланг на защитата. Срещу Швеция опасностите най-често бяха от дълги центрирания. Франция има право да бъде предпазлива. Но няма причина, а приори, да кацне в София със страх в корема", допълва "l'Equipe".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички