Подарена дузпа помогна на националите ни да спечелят точка на старта на евроквалификациите


Подарена дузпа помогна на националите ни да спечелят точка на старта на евроквалификациите
Снимка: БГНЕС

7873 0

Националният ни отбор по футбол завърши 1:1 с отбора на Черна гора в първата битка в квалификациите за Европейското първенство през 2020 година. Попадението за черногорците вкара Мугоша, а Тодор Неделев изравни резултата в 81'. Следващият двубой на България е в понеделник, когато ще гостува на Косово.

През първата част националите ни опитаха да затруднят противниковия страж, но така и не нанесоха точен удар за първите 45 минути. Единственото чисто положение бе за гостите, когато Иванич излезе сам срещу Николай Михайлов, но българският вратар изби топката. В 50' Мугоша изведе Черна гора напред в резултата и след това последваха по-силни минути за гостите. В 81' Тодор Неделев изравни от дузпа. Повторенията обаче показаха, че нарушението срещу Станислав Костов бе извършено извън наказателното поле.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Черногорците започнаха доста нахъсано двубоя, като на националите ни бе по-трудно да задържат топката. В 3' Извеждащ пас стигна до Вешович, но Попов се бе пласирал по-добре и успя да върне топката към Николай Михайлов. В 5' Страхил Попов центрира остро в наказателното поле, но нямаше кой да засече топката.

В 8' се отвори и първата добра възможност за "лъвовете". След постепенна атака Тодор Неделев шутира от границата на наказателното поле на Черна гора, но топката се удари в главата на Томашевич. След това Даниел Петкович се намеси решаващо изби топката. В 14' Галин Иванов и Спас Делев не се разбраха на левия фланг и бе провалена нелоша възможност за изстрел. Минута след това още една добра възможност на сметката на българския тим, но ударът на Тодор Неделев бе блокиран от Томашевич.

След тези няколко добри положения за нашия състав, гостите отговориха с бърза атака, чийто завършек бе осуетен от Николай Михайлов. Бодуров допусна грешка, от която се възползва Иванич о излезе сам срещу Михайлов, след което стреля, но вратарят успя да спаси. В 21' Неделев центрира от корнер в наказателното поле, където Божиков стреля с глава, но със съвместни усилия Вешович и Стойкович предотвратиха гол. Българският тим все повече започваше да изненадва съперника си, но завършващият удар определено липсваше. В 30' Спас Делев отправи удар от фаул, като малко не достигна на Костадинов да засече топката. До края на първата част "лъвовете" така и не успяха да създадат чисто голово положение, но и не се стигна до опасни моменти пред вратата на Михайлов.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

5 минути след подновяването на играта гостите откриха резултата след грешка в защитата ни. Стефан Мугоша размина двама от бранителите ни - Божиков и Занев, много лесно, след което стреля, а Ники Михайлов нямаше какво да направи, за да спаси удара. Веднага след Хубчев направи смяна и пусна Станислав Костов на мястото на Галин Иванов.

В 57' Ивелин Попов опита да изненада с далечен изстрел, но топката мина над напречната греда. Три минути по-късно само късметът спаси нашият тим от втори гол. Бечирай направи двойно подаване с Иванич между защитата ни, след което Иванич стреля, но топката мина встрани от вратата. И в следващите минути по-активни бяха гостите, които отправиха няколко удара по посока вратата на Михайлов. В 67' се стигна до много неприятен момент за "трикольорите" ни. Ивайло Чочев бе изнесен от терена с носилка, след това и откаран с линейка в болница, след травма на коляното, която получи при сблъсък с Мугоша.

В 77' Бодуров центрира в наказателното поле на Черна гора, където Ивелин Попов стреля, но Даниел Петкович успя да спаси. В 81' френският рефер отсъди дузпа в полза на отбора ни заради нарушение срещу Станислав Костов. На повторенията обаче се видя, че то е било извън наказателното поле, но реферът бе непреклонен в решението си. Зад топката застана Тодор Неделев, който хладнокръвно изравни резултата. В 92' пред влезлия като резерва Мартин Минчев се откри златна възможност, като стреля по диагонал в наказателното поле, но топката мина много близо до десния страничен стълб. В последната минута Михайлов отрази удар на Болиевич.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

България: Николай Михайлов, Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков, Петър Занев, Георги Костадинов, Ивайло Чочев, Спас Делев, Тодор Неделев, Галин Иванов, Ивелин Попов

Черна гора: Даниел Петкович, Филип Стойкович, Жарко Томашевич, Марко Симич, Адам Марушич, Никола Вукчевич, Мирко Иванич, Марко Вешович, Стефан Мугоша, Марко Янкович, Фатош Бечирай.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Националите ни ще опитат да сложат край на сушата от 16 години без участие на голямо първенство, като целта е Евро 2020. Те оставиха добри впечатления по време на Лигата на нациите и сега е моментът да ги затвърдят. "Трикольорите" ни обаче ще бъдат без двама от титулярите си, които получиха травми - Кирил Десподов и Пламен Илиев.

С контузия е и защитникът на Лудогорец Антон Недялков, но въпреки това има огромна вероятност да се появи на терена.На местата на контузените бяха извикани Станислав Костов от Левски за върха на атаката и Благой Макенджиев от Дунав на вратата.

Съперникът ни обаче показа, че идва с голямо самочувствие и няма никакво намерение да се даде лесно, въпреки че са без две от звездите си. Стефан Савич и Стеван Йоветич, като и двамата са с травми.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички