Възможно най-добрият жребий за България, мечтите за Евро 2020 са живи!


Възможно най-добрият жребий за България, мечтите за Евро 2020 са живи!
Снимка: Getty Images/Guliver

23054 0

България отива в поток А. Това значи, че на 26-ти март България ще домакинства на Унгария в полуфинал. Победителят от тази двойка ще играе срещу Румъния или Исландия. Домакинът на финала ще бъде победителят от двойката между България и Унгария. Това е възможно най-благоприятният жребий за нас.

В поток "C" Победителят от сблъсъка Норвегия-Сърбия ще е домакин във финала срещу Шотландия или Израел.

В поток "В" Босна и Херцеговина се изправя срещу Северна Ирландия, а победителят от двойката ще домакинства на спечелилия измежду Словакия и Ирландия (Ейре). 

В поток "D" мачовете са Грузия - Беларус и Северна Македония - Косово. Домакин във финала ще е победителят от първата спомената двойка.

Първата част на жребия е оформяне на 4-те потока (без поток D, където всичко е ясно - вижте в края на материала). Героят за Гърция от финала срещу Португалия на Евро 2004 - Ангелос Харистеас, ще е специален гост на церемонията и ще помогне за тегленето на жребия.

ПРЕДИ ЖРЕБИЯ:

Днес националният ни отбор по футбол ще научи съперниците си, с които трябва да се справи, за да си осигури участие на Европейското първенство по футбол през 2020 г. Жребият ще се тегли в централата на УЕФА в Нион. Това ще се случи в 13:00 часа българско време и ще се предава пряко по БНТ 3, като можете да го следите и НА ЖИВО в SportLive.bg 

Въпреки тоталния крах за България в квалификациите, представителният ни тим все още има шанс да се класира за голям форум за първи път от 2004 г. насам. Тази възможност се открива, благодарение на доброто представяне на родните ни национали в новосформирания турнир Лигата на нациите.

Полуфиналите в плейофите ще бъдат във формат на един мач и ще се състоят на 26 март 2020 година. Домакини ще бъдат двата отбора с най-висок рейтинг във всеки поток. Последните 4 класирали се отбора ще бъдат определени от финалите на всеки поток. Те ще се проведат на 31 март 2020 г.

Националите ни, потенциално, могат да попаднат в два потока - "А" или "С". В първия сигурен участник е Исландия, а във втория - Шотландия, Норвегия и Сърбия. Ако попаднем в поток "C" ще гостуваме на Шотландия, а при победа - ще се изправим срещу Норвегия и Сърбия. 

Ето и всички потоци:

Поток А: Исландия, три отбора измежду Унгария/България/Израел/Румъния 

Поток В: Босна и Херцеговина, Словакия, Ейре, Северна Ирландия

Поток С: Шотландия, Норвегия, Сърбия, един измежду Унгария/България/Израел/Румъния

Поток D: Грузия, Северна Македония, Косово, Беларус.

Поток B и D вече са ясни, тъй като се определят от позициите на отборите от 1 до 4. В поток B двубоите са Босна и Херцеговина - Северна Ирландия и Словакия - Ейре. В поток D мачовете са Грузия - Беларус и Северна Македония - Косово.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички