Ангел Стойков: Ще играем поне полуфинал на Евро 2017


Ангел Стойков: Ще играем поне полуфинал на Евро 2017
Снимка: БГНЕС

1348 0

Селекционерът на юношеския национален отбор на България дo 19 г. Ангел Стойков направи смела прогноза за участието на предстоящото Европейско първенство в Грузия (2-15 юли).

"Трикольорите" са в група с Германия, Англия и Холандия.

"Целта ни е да играем поне полуфинал. Може би за повечето хора фаворити са Германия и Англия, с които сме в група, но при положение че стигнем до полуфиналите, единият от тези два отбора ще трябва да си ходи. Вече имам в главата си разширен състав за финалите, да се надяваме, че всички футболисти ще завършат клубния сезон без контузии", каза Стойков, цитиран от "Тема Спорт".

Специалистът говори и за родния шампионат.

"Смятам, че първенството стана по-интересно с новия формат. Мачовете са повече, което е по-добре и за футболистите. Освен това интригата е по-голяма. Виждате, че все още не се знае кой ще изпадне, кой ще иде на бараж с отборите от Втора лига, кой ще играе в Лига Европа", заяви той.

"За мен като селекционер на юношите е по-добре клубовете да налагат млади футболисти. Според мен не бива да се прибързва с излизането на младите в чужбина", добави Стойков.

Селекционерът изказа съболезнования на семействата на юношата на Берое Мартин Ковачев и на бившия му съотборник в Марек Стефан Лулчев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички