Юношеските национали с историческо постижение на Европейското в Грузия


Юношеските национали с историческо постижение на Европейското в Грузия
Снимка: bfunion

1180 0

Юношеският ни национален отбор по футбол до 19 години спечели историческа първа точка за страната ни при участие на еврофинали в тази възраст. Възпитаниците на Ангел Стойков завършиха наравно 1:1 срещу състава на Холандия в последния си двубой от група B на Европейското първенство в Грузия, игран на стадион "Тенгиз Буржанадзе" в Гори.

Попадението, което бе реализирано от Георги Русев в 55-ата минута също бе историческо за България, тъй като и то бе първо за нас на първенството на Стария континент. Иначе преди това Холандия бе открила резултата след попадение на Родни Конголо в 50-ата минута. Въпреки спечелената точка обаче „младите лъвове” завършиха на последното място в класирането и така напуснаха надпреварата след две загуби и едно равенство.

В другия мач от групата Англия разгроми състава на Германия с 4:1 и така завърши еднолично на лидерската позиция с пълен актив от 9 пункта. На второ място пък останаха „лалетата” с 4 точки, с 1 повече от Бундестима, който също се прости с шансовете да продължи напред.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички