Виновен или не, Дяков вече "блесна" в Европа и света като расист


Виновен или не, Дяков вече "блесна" в Европа и света като расист
Снимка: БГНЕС

1643 0

Независимо дали е виновен, или не капитанът на Лудогорец и България Светослав Дяков се показа в лоша светлина не само у нас, но и в Европа. Обвиненията на Ели Маркес към полузащитника, според които Дяков го е нарекъл "маймуна" и "мангал", вече плъзнаха из европейските и световни медии.

Новината се появи в "Ройтерс" и оттам, а и не само, плъзна в редица чужди издания, сред които и френският авторитетен "L'Equipe". Срещаме и в Азия, Италия и Русия.

Изданията в чужбина посочват, че Дяков е с 35 мача за България и е капитан на националите от 2015 г.

Припомня се също, че обвинението към Дяков хвърля нов облак над родните клубове, които неведнъж са били свързвани с расистки прояви. БФС и редица клубове пък са били глобявани от УЕФА няколко пъти през последните години, пише "Ройтерс", която е цитирана от ред издания.

Припомняме, че Дяков пусна опровержение в своя защита, в което казва, че с Маркес са се обиждали, но той не е използвал расистки нападки. Клубът също защити капитана си, но петното вече е факт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички