В очакване на нова футболна радост, юношите ни излизат за нов подвиг


В очакване на нова футболна радост, юношите ни излизат за нов подвиг
Снимка: BGNES

3041 0

Юношите на България дo 19 години излизат тази вечер от 20:00 часа на стадион "Мунисипал" във Виньой, Франция, в ре­шителен сблъсък с Босна и Хер­цеговина от Група 5 на Елит­ния кръг за Евро 2017 в Грузия.

Само успех устройва лъвчета­та, тъй като те имат равни точки със съперника (по 4), но по-лоша голова разлика. А за финалите се класира само един.

Почти сигурно Ангел Стой­ков ще заложи на състава, поб­едил Франция с 2:1, като в ата­ка ще си партнират Тонислав Йорданов и Калоян Кръстев.

Съперникът ни Босна никога не се е класирал на европейско при 19-годишните. Преди Елитния кръг тимът на Тони Карачич преодоля група с Ав­стрия (загуба 1:3), Азербай­джан (3:0) и Литва (2:1). В съ­става има доста играчи от германски отбори - Ермедин Демирович (РБ Лайпциг), Бенямин Хаджич (Байерн), Амар Сулич (Инголщад) u Мирза Мустафич (Гладбах).

Но най-колоритната фигура е капитанът Зинедин Мустеданагич. Той има мачове за мъжете на Спарта Прага. Кръстен е на Зине­дин Зидан, тъй като е роден на 1 август 1998-а, само някол­ко седмици след триумфа на Франция на световното. Тази Босна хич не е за подценяване, тъй като дни преди Елитния кръг отупа с 5:0 Сърбия в кон­трола, а миналата година част от този набор се класира и на Евро U17.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички