В Италия: Десподов получава привилегии в националния отбор

Кирил Десподов се ползва с извънредни привлегии в националния отбор. Такова мнение изразиха в Италия, където крилото играе от зимата. Причина за направения извод стана фактът, че младият футболист бе извикан от селекционера Красимир Балъков за евроквалификациите с Чехия и Косово, въпреки че не отговаряше на въведено от новия треньор правило.

Става дума за обявеното от Балъков решение, че ще вика в националния само футболисти, които са изиграли поне 70% от мачовете на клубния си тим. Това правило обаче не важи за Десподов, който записа едва няколко мача с Каляри.

Балъков: Искаме поне 4 точки в двата двубоя, викам само игралите в поне 70% от мачовете

Селекционерът на България Красимир Балъков призна, че 4 точки е неговата цел минимум в предстоящите две евроквалификации на отбора. Както е извес...

Според centotrentuno.com причината Десподов да е изключение от правилото е "етикетът "Най-добър български играч на 2018 г. и фактът, че е безспорната звезда на националния си отбор". Изданието посочва, че решението на селекционера за крилото е предизвикало противоречия в светлината на разочароващото му представяне срещу Чехия и Косово. Междувременно стана ясно, че Каляри може да преотстъпи българина за следващия сезон. Вариантите вижте в този материал и в този.

Още по темата

Please select answer!