В Холандия: Престъпници управляват българския футбол, стадионите пустеят


В Холандия: Престъпници управляват българския футбол, стадионите пустеят
Снимка: Getty Images/Guliver

3643 0

Материал, който изтипосва в много лоша светлина българския футбол, излезе в Холандия преди световната квалификация между двата тима в събота. Той е на онлайн изданието "AD" и водещото в него е, че след златното поколение на България, смаяло света през 1993 и 1994 година, футболът у нас е в ръцете на престъпници.

"България още сънува 1994 г. След като блесна пред света с прекрасно поколение, начело със Стоичков, след падането на стената престъпниците управляват в българския футбол", пишат холандците. Те разказват за поколението на Лечков, Стоичков, Балъков, Трифон Иванов и другите и отбелязват, че след тях е имало добро поколение и начело с Бербатов, Мартин и Стилиян Петров.

"Според журналиста на "Капитал" Георги Филипов, сънародниците му са изпуснали една уникална възможност - огромният успех на националния отбор през 1994 г. да се използва за нещо градивно в родния футбол", пише изданието, като цитира "Financial Times".

"В действителност нещата дори станаха по-зле в България. Прословутият сайт "Уики Лийкс" разкри, че почти всички футболни клубове в страната са използвани от водещи престъпници за изпиране на пари и за спечелване на бързи пари. Футболните фенове са загубили вяра в този спорт, посещаемостта по българските стадиони се срина, телевизионната аудитория също се отдръпна. И този период не е приключил, защото за мача утре са продадени твърде малко билети", пише "AD".

"Новият Стоичков също не е изгрял. Нито нов Балъков или Лечков. Стоичков беше преди няколко години на базата на Холандия и ги гледа как тренират. Нападателят живее в Маями и каза, че е загрижен за българския футбол.

"Холандският футбол винаги ще остане на върха, каза бившият играч на Барселона. - България след 1994 г. досега потъна. Холандия имаше лош период, но ще се оправи. Ами България? Ами...", завършва материалът на холандския сайт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички