Треньорът на Унгария: По-добре България, отколкото Исландия, но няма да ги подценим


Треньорът на Унгария: По-добре България, отколкото Исландия, но няма да ги подценим
Снимка: БГНЕС

2593 0

Селекционерът на националния отбор по футбол на Унгария Марко Роси се изказа ласкаво за тима на България, с който ще мери сили за класиране на финала на баража за Евро 2020. Въпреки това, той призна, че жребият е бил по-благосклонен така, отколкото ако се беше паднал отборът на Исландия.

"Българските футболисти имат типичния балкански манталитет. Те успяват да намерят резервите, от които имат нужда, за да надскочат възможностите си. Това е точно това, което ни липсва на нас и което ни пречи да вървим напред. Съвсем не е лесно. Гледахме Лудогорец, който победи Ференварош в Будапеща за Лига Европа и почти го направи и в Разград" - започна Роси.

"Ние имаме по-добри шансове да спечелим срещу България в София, отколкото срещу Исландия в Рейкявик. Или срещу други отбори. Ако погледнем по друг начин, жребият е много благосклонен към нас. Не сме в състояние да подценим нито един отбор, още повече, че България е горе-долу на нашето ниво. Освен това, те ще бъдат домакини" - завърши наставникът. 

България посреща на "Васил Левски" Унгария на 26-и март в полуфинал. Ако "лъвовете" спечелят, играят срещу Исландия или Румъния отново в София и при нова победа се класираме за Световното първенство, което започва малко повече от два месеца след това. А кои са отличниците в иначе слабата за футбола ни 2019-а година - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички