Спас Делев: Освен Блинд съм "уволнявал" и Димитър Пенев


Спас Делев: Освен Блинд съм "уволнявал" и Димитър Пенев
Снимка: Gulliver/GettyImages

5246 0

Спас Делев, който вкара 2 гола за победата ни с 2:0 над Холандия в световна квалификация, се прибра в Полша, където обаче не успя да помогне на клубния си отбор. Погон Шчечин загуби с 0:2 от Легия Варшава.

Талантът от село Ключ говори пред местното издание Super Express.

Колко обаждания и съобщения получи след представянето ти срещу Холандия?

- Много, но най-големият комплимент получих от майка ми, която не беше на мача. Тя ми каза: "Синко, гордея се с теб". За съжаление по време на целия ми престой в София не можах да се видя с нея. На стадиона бяха баща ми, сестра ми и приятелката. Мога да кажа, че в събота вечерта отново изгледах целия мач.

Какъв сувенир си взе от двубоя с Холандия?

- Реших, тъй като това са първите ми голове в националния отбор, при това срещу такъв съперник, че най-ценният сувенир ще бъде собствената ми фланелка. По принцип не ги събирам, така че този път не я смених с никого. Ще ѝ запазя специално място у дома.

Твоите голове на практика доведоха до уволнението на холандския треньор...

- Жалко е за него, но не съм аз виновен, че той сега е без работа. Очевидно той е направил грешки в тактиката на своя отбор. Делев не е проблемът на Блинд.

Имал ли си някога подобна ситуация? Да уволнят треньор след твои голове...

- Добър въпрос. Нещо подобно се случи преди години на полуфиналите за Купата на България. Тогава играх за Пирин и отстранихме ЦСКА в София. Аз вкарах гол, победихме с дузпи и се класирахме на финала. По-късно те уволниха Димитър Пенев, който изведе България до 4-ото място на Световното в САЩ.

Как прие поставянето ти в идеалните 11 на "Франс футбол" редом до такива гиганти като Роналдо и Неймар?

- Научих го от момчетата. Първоначално не можах да повярвам. Мислех, че се шегуват. След като се върнах в отбора, черпих съотборниците с торта. За първи път ми се случва нещо подобно, това е голямо събитие за мен. Почувствах се оценен, след като съм попаднал в идеалния отбор заедно с Неймар. Това е играч от любимата ми Барселона. Преди мечтаех да играя там, сега вече ми е твърде късно. В Погон съм, който има подобни екипи - червено и синьо райе.

В полското първенство имаш само 3 гола. По-трудно ли е да вкарваш тук, отколкото срещу Холандия?

- Това са различни мачове, не може да се сравняват. Но е вярно, че в Полша трудно се вкарва. Силите са много изравнени. Все още имаме шанс да влезем в челната осмица на плейофите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички