Слаб старт и слаб съдия обрекоха България срещу Германия


Слаб старт и слаб съдия обрекоха България срещу Германия
Снимка: Uefa.com

2277 0

Националният отбор по футбол на България загуби и втората си среща на Евро 2017. "Лъвовете" допуснаха поражение с 0:3 от Германия, като това по всяка вероятност ще ни извади от сметките за класиране в следващата фаза на турнира.

Още в 10' Аменидо се разписа за 1:0, а 7 минути по-късно съдията отсъди дузпа в полза на Германия. Странното е, че Андреа Христов получи директен червен картон за ситуацията, но в последните 2 години ФИФА и УЕФА се обединиха около позицията да не се отсъжда дузпа и червен картон.

България имаше своите шансове в мача, но единственият гол през второто полувреме беше дело на Фриде, отново от дузпа.

В последния си мач младежите ни срещат Холандия и при убедителна победа имат шанс да се класират за следващата фаза, ако и Англия спечели срещу Германия.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна с доминация на Германия във владението на топката, но в първите 5 минути на срещата липсваха опасни положения пред двете врати. За съжалание обаче, за втора поредна среща "лъвовете" допуснаха гол в първите 10 минути. 

Аменуидо в 10' откри резултата. При центриране на Франке от лявото крило Фриде успя да свали топката за нападетеля на тима, който с прекрасно завъртане се освободи и успя да реализира.

В 17' положението на националите ни стана още по-тежко, след като Андреа Христов изпусна Аменидо и се наложи да го фаулира в наказателното поле - дузпа за Германия. Съдията обаче показа директен червен картон на защитника и обрече шансове на родните представители. От 11-метровия удар Гюл беше точен - 2:0 за Бундестима.

В 34' България можеше да се разпише за пръв път в турнира, след като Кръстев успя да надбяга защитата на Германия и излезе очи в очи с вратаря. Той беше очевидно повален от стража на немците, но съдията си затвори очите в ситуацията.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част почна с хубав пробив през центъра на Йорданов, който стреля от дистанция, но топката мина над вратата.

В 52' резервата Добрев направи втора дузпа в мача, след като закачи крака на Аменидо в наказателното поле. Фриде изпълни точно и Германия поведе с 3:0.

Само 4 минути по-късно Баркок можеше да вкара 4-о попадение, след като получи по лявото крило, нахлу към наказателното поле и стреля много опасно, но Наумов успя да спаси.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

България: Наумов, Генчев, Христов, Христов, Лясков, Тилев, Янев, Найденов, Кръстев, Йорданов, Русев

Германия: Бансен, Бусам, Гюл, Чабот, Франке, Саглам, Гейгер, Фриде, Баркок, Хак, Аменуидо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Българският тим допусна поражение на старта на кампанията си, след като Англия успя да надвие "лъвовете" с 2:0. Националите ни играха силно в мача, но Петър Христов и Калоян Кръстев изпуснаха най-добрите положения за нашите.

Германия пък беше разгромена с 1:4 от Холандия и ще търси задължителен успех над родните представители днес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички