Шанс за националите ни да покажат колективния дух и да дебютират успешно навръх празника си


Шанс за националите ни да покажат колективния дух и да дебютират успешно навръх празника си
Снимка: БГНЕС

2516 0

Националният отбор на Бълга­рия ще стане част от история­та днес със своето участие в дебютното издание на Лигата на нациите. Навръх националния ни празник 6 септември - Денят на Съединението, футболистите ще могат да покажат дали колективът, за който Петър Хубчев говореше наистина го има и ще помогне ли във важните битки.

Турнирът, имащ за цел да замени приятелските мачове, дава отличен шанс както на отборите от най-силните урни, така и абсолютния аутсайдер за място на Евро 2020. За целта трябва да бъде спечелена първо групата, а след това и плейофната фаза в съответна­та дивизия. За „лъвовете" това означава да изпреварят в крайното подреждане Словения, срещу която излизаме тази вечер, а също Норве­гия и Кипър.

Националният ни отбор не е поставен под абсолщтно никакво напрежение, тъй като очакванията към него отдавна са сведени до минимум. А този турнир е прекрасна възможност да опровергаят всички и да покажат срещу равностойни отбори, че все още може да обърнат нещата. Първата задача определено няма да е особено лесно, тъй като словенците са корав отбор и ще играят на свой терен.  Въпреки това те ще са без голямата си звезда - Ян Облак, както и Йосип Иличич, който също е основен играч. 

И в нашия тим също имаше кадрови проблеми. Основният защитник Антон Недялков отпадна поради травма, а редица други имена дори не попаднаха в състава, защото все още не са си намерили отбори. Мястото на Недялков бе заето от защитника на Берое Иван Бандаловски. 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички