ШОКИРАЩО! В защита на "лошото", носещо името Николай Михайлов


ШОКИРАЩО! В защита на "лошото", носещо името Николай Михайлов

3347 0

Новината на деня, на седмицата, а така като гледам заглавията в медиите днес е, че Николай Михайлов ще пази за България срещу Холнадия в събота. Колеги пишат "ужас", "лошо", "трагедия" и какво ли още не, за да опишат тяхната представа за това какво предстои за "лъвовете", щом синът на шефа на БФС ще пази срещу "лалетата". Всеки има право на мнение, разбира се, но защо трябва да точно той да е виновен за предстоящия разгром?

Холандия е на мисия да се докаже на света, след като пропусна последния голям форум (Евро 2016), и то след спечелването на бронзовите медали на Мондиал 2014. За футболисти от ранга на Ариен Робен предстоящото Световно първенство в Русия ще бъде последното. Играч като Мемфис Депай ще направи всичко, за да докаже на Манчестър Юнайтед, че допусна жестока грешка през зимата. Ако Холандия ни разгроми, няма да е изненада за никого. А виновникът няма да е Николай Михайлов, или поне няма да е само той.

България ще бъде без част от най-опитните си футболисти за предстоящия сблъсък. Георги Миланов, Светослав Дяков и Владислав Стоянов са аут, и то на фона на много други футболисти, които не са в селекцията ни заради контузии. Когато трима от най-важните ти футболисти липсват, и то срещу отбор от световна класа, изненадата ще бъде да загубиш минимално. А Холандия ще излезе с идеята да покаже на света колко голямо страшилище е.

Но да се върнем на Михайлов - какво е виновен той, че Стоянов се контузи (желаем му пълно възстановяване)? Какво е виновен бившият играч на Левски, Твенте и други, че той е най-адекватният избор, особено в мач срещу Холандия? Георги Китанов направи безумни грешки срещу Левски и все още не е доказал, че може да се разчита на него. Ники Кръстев? Та той само преди 3 седмици изгря на сцената, как да го хвърлим срещу Холандия, когато в националния отбор е един от най-опитните ни играчи?

Основната причина всички да пищят от ужас, че Михайлов ще пази е фактът, че е допуснал 47 гола в 25 срещи. Всички изтъкват този факт, но някак си удобно забравят, че футболът е колективна игра. През миналия сезон Мерсин изпадна от Суперлигата и половина отбор напусна в този момент, поставяйки и без това намиращия се във финансова криза тим без алтернатива за началото на следващия сезон. А някой спомена ли факта, че Мерсин има 8 червени картона през този сезон и редовно е с човек по-малко срещу съперниците си?

Никъде не сте го прочели и никъде няма да го прочетете, защото е модерно само да плюем и одумваме всичко и всички. А тези, които сега пишат "трагедия", не са изгледали и две минути от тазгодишните изяви на вратаря. 

Михайлов още плаща за поведението си и изявите си преди 6-7-8 и повече години. Да, допускаше леки голове, осъмваше в дискотеки, костваше точки на отборите си, но след това стана шампион на Холандия, играч №1 на България за 2011 година и единствено грешно подбрана поредица от отбори го принуди да търси мястото си в Турция. Да, Мерсин в момента е на последно място, но е на 8-а позиция по форма и има една загуба в последните 3 месеца. И - да, тази серия е и благодарение на Михайлов.

Никога не съм харесвал 28-годишния вратар (да, още няма 30, нищо че от 10 години е нон-стоп по всякакви медии). Рефлексът му е добър, но комуникацията със защитата не е на ниво и не може да се разчита на него при центрирания. Само че срещу Италия и Дания (мачове в недалечното минало) показа, че в най-тежките моменти, може да спаси отбора си със спасявания. Михайлов е най-добрата алтернатива на Владислав Стоянов и една "шестица" от Холандия няма да промени това. Защото той може да го понесе заради факта, че е кипял 31 пъти в битки на националния отбор и още стотици по европейските терени. Покажете поне малко уважение и наричайте "трагедия" представянето му, ако наистина го заслужи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички