Ранените "лъвове" скачат за задължителна победа над Кипър


Ранените "лъвове" скачат за задължителна победа над Кипър
Снимка: @BulgariUnaci

1679 0

Националният отбор на България тази вечер посяга към първата от двете си важни цели до края на годината - победа над Кипър в груповата фаза на Лигата на нациите. Възпитаниците на Петър Хубчев имат и домакинство на Словения по-късно този месец и ще търсят победа и там, като ще чакат и евентуална издънка от Норвегия, за да си гарантират първото място в групата.

Както вчера Хубчев обяви без излишна скромност, в българския тим има надграждане. Това ще се затвърди в пълна степен с 2 победи през ноември.

За предстоящия сблъсък тази вечер от 21,45 часа селекционерът ни се очаква да гласува доверие на отсъствалият дълго заради контузия и наказание Спас Делев. Треньорът обаче се колебае на каква позиция да го пусне срещу Кипър - дали на върха на атаката, или по лявото крило.

ХУБЧЕВ: ВИНАГИ СЕ СТРЕМИМ ДА ВИКАМЕ НАЙ-ДОБРОТО ЗА МАЧОВЕТЕ

Както е известно, контузия извади Кирил Десподов от състава и почти сигурно на десния фланг ще излезе Николай Димитров. Той се намира в отлична форма в клубния си тим Урал. Ако Делев действа на върха на атаката, както с Холандия през март 2017-а, когато вкара двата гола за успеха с 2:0 в София, то зад него ще е Ивелин Попов, а Неделев ще е на левия фланг. Ако Делев е на крилото, то Неделев ще е зад Попов, който ще влезе в ролята на таран.

Другата въпросителна пред Хубчев е кой да е партньор на Бодуров в центъра на защитата, като най-вероятно Чорбаджийски, с когото играе в ЦСКА, ще бъде предпочетен пред Божиков. Петър Занев ще е на левия бек, а Страхил Попов - на десния.

Целта пред "лъвовете" е промоция за по-горната Лига "В" и в същото време осигуряване на още една възможност за тима да се класира на Евро 2020. За целта са нужни две победи през този месец.

В предишния си мач срещу Кипър националите победиха трудно с 2:1. Няколко дни по-късно обаче паднаха от Норвегия в Осло и така се изравнихме по точки със скандинавците. Най-силният ни съперник в групата гостува на Словения и идеалният сценарий за нас би бил да не стигнат до победата.

За големите проблеми пред Хубчев преди мача четете в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички