Ян Облак пропуска мачовете на Словения заради капитанската лента


Ян Облак пропуска мачовете на Словения заради капитанската лента
Снимка: Getty Images/Gulliver

1332 0

Звездата на Словения Ян Облак няма да е на разположение за двубоите с България утре от 21:45 часа и с Кипър на 9 септември.

Първоначално бе обявено, че вратарят на Атлетико (Мадрид) е отказал поканата заради лека контузия. Той предпочел да се възстановява в Испания, а и от клуба му не били склонни да го пуснат в националния с травма. Медиите в Словения обаче твърдят, че причината за отсъствието на Облак е съвсем друга. Съобщава се, че вратарят е влязъл в конфликт със селекционера Томаж Кавчич. Като най-разпознаваемо име в състава Облак смятал, че трябва да е капитан на Словения. Треньорът обаче даде лентата на най-опитния, останал в отбора - левия бек Боян Йокич. 32-годишният играч на руския Уфа има 90 участия и 1 гол за Словения.

"Ян е специален човек и професионалист и той най-добре знае дали има болки от контузия или не - коментира Йокич. - Аз вярвам, че той наистина е с травма. Искаме да се възстанови бързо и да се върне скоро в селекцията. Не мисля, че причината Облак да не е тук е в капитанската лента. Капитанът е само един, йерархията в селекцията трябва да е ясна, винаги е била такава", заяви Йокич, с което показа недвусмислено, че няма да се откаже от лентата в полза на Облак.

Очаква се вратарят да направи изявление за отсъствието си след мачовете на словенците с България и Кипър, пише "Тема Спорт".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички