Преди наказанието за расизма - глас от БФС обясни, че няма расизъм в България


Преди наказанието за расизма - глас от БФС обясни, че няма расизъм в България
Снимка: БГНЕС

1338 0

Не вярвам да има тежко, максимално наказание. Това заяви ген. Васил Василев, председател на Комисията по етика и феърплей към БФС часове преди решението на първа инстанция за наказание за България заради расисткия скандал от евроквалификацията с Англия.

Василев беше категоричен пред БНТ, че в България няма расизъм. Има проблеми с пиротехника, с фенове, но няма футболисти в България, които да се оплаквали от това, смята той.

Ген. Василев посочи, че според него скандалът на България – Англия е преекспониран. Той каза и, че според него англичаните се опитали да си изнесат собствения расистки проблем в чужбина. Не им се получило в Чехия, затова и дошъл ред на България. А генералът вярва, че ще има административна реакция и защото английските фенове освиркаха българския химн.

Според Василев, законодателството в България за футболното хулиганство е добро, но защо имало проблеми – защото имало ниско възпитание и стриктно прилагане на законите. Той си спомни случая с починалия фен на ЦСКА заради нападение с бомбичка и как полицията намерила самоделно взривно устройство, а майката на заподозрения казала: "Защо вземате играчките на детето". Генералът обаче не отговори как на стадионите в България се появяват такива неща.

За Василев предотвратяването на проблеми е лицевото разпознаване още на входа на стадиона. А ако някой със забрана влезе на стадиона, да следва наказание. "Мисля, че ще стане и у нас – притискат ни да има ред", подчерта той. И обясни как хора с провинения за футболно хулиганство биват спирани на Запад - преди мач биват викани в съответното полицейско управление и им се четат лекции против хулиганството. Само че вътрешният министър Младен Маринов явно не възприема този подход, предвид негово интервю по темата с расисткия скандал - припомнете си го в този материал!

Дали е възможно целият скандал да е провокация, както намекна и Василев - припомнете си в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички