Преди 24 години: Господ за малко беше българин


Преди 24 години: Господ за малко беше българин
Снимка: Guliver/GettyImages

1603 0

Днешната дата е една от най-емблематичните в история на българския футбол. Преди 24 години всички фенове изживяха магическа вечер, благодарение на гола на Емил Костадинов на "Парк де Пренс".

На 17 ноември 1993 г. България записа една от най-големите си футболни победи, като обезоръжи "петлите" насред Франция и се класира на Мондиала в САЩ'94, където всичко е история. Победният гол на Костадинов провокира и крилатата фаза от коментатора на мача - "Господ е българин".

Името на Емил Костадинов винаги ще бъде свързвано с двата му гола срещу Франция от 17 ноември 1993 г. В интерес на истината бившият нападател е поразявал вратите на колосите Германия, Бразилия, Италия, Испания, но именно фамозното му второ попадение в мрежата на Бернар Лама си остава №1 във визитката му. Този гол го следва навсякъде през последните 24години. По ирония на съдбата донякъде попадението дори омаловажи превърналите се в константни успехи в цялостната му кариера. По-късно, както сам той ще признае, изпълнението му може да е успешно веднъж на милион и трудно би го повторил.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички