Петър Хубчев: Искам да видя същото себераздаване, но не и техническите грешки


Петър Хубчев: Искам да видя същото себераздаване, но не и техническите грешки
Снимка: БГНЕС

3063 0

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Петър Хубчев беше категоричен на пресконференция в събота вечер, че в тима никой не се страхува от предстоящия съперник в лицето на Норвегия. Двата отбора се изправят един срещу друг, след като спечелиха първите си мачове в Лигата на Нациите. Битката е в неделя от 19:00 часа на стадион "Васил Левски".

"Не се страхуваме от индивидуалностите в отбора на Норвегия, а от неговата организираност. Думата страх обаче е много силна. За неголемите футболни сили е голям успех, ако се класираш на голям форум. Не само от финансова гледна точка, а и от развитието на спорта в страната. Норвегия разчита на организиран отбор, както и ние", бяха първите думи на Хубчев пред медиите.

Той коментира и случилото се срещу Словения и, въпреки че не даде подробности за това какво не иска да се повтаря от първия мач в Лигата на Нациите, легендарният защитник настоя, че иска да види същото себераздаване.

„От мача със Словения искам да видя същото себераздаване и готовност за битка в неделя. Във всеки един мач да постигаме постоянство - ние говорим много отдавна затова. Не искам да виждам техническите грешки, но те са неизбежни във футбола. Преди всичко борбата, която показахме със Словения, искам да я видя и срещу Норвегия", продължи наставникът на националите.

Що се отнася до контузени футболисти, то на негово разположение не е единствено Васил Божиков, който беше сменен на почивката на двубоя срещу Словения.

„Имаме футболисти, които са получили удари в предния мач, но с тежки контузии - не. Васил Божиков няма да можем да го използваме. Вярвам на играчите им и цялото им държание в лагера ме кара да го мисля това. Въпрос е и на възможности в мача с Норвегия", довери селекционерът.

„Приемам, като комплимент казаното от Ларс Лагербак казва, че сме идентичен отбор с този на Норвегия. Той е много успял в треньорската сфера. За мен битката ще бъде важна. Тактически ще има дребни детайли, но битката ще е основоположният фактор за победа в мача", завърши Петър Хубчев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички