"Още от дете" новата сензация на България мечтае за....


"Още от дете" новата сензация на България мечтае за....
Снимка: Getty Images/Guliver

2556 0

Националният отбор на България в последно време се е превърнал в бреме. Това заяви наскоро завърналият се в националния отбор вратар Николай Михайлов.

Дали обаче това важи и за останалите родни национали? Не такова е мнението на един от дебютантите в селекцията Радослав Кирилов.

Новата сензация на Берое се завърна в България този сезон и веднага направи впечатление с духа и себераздаването си. Това веднага беше забелязано от новия национален селекционер Петър Хубчев, който му даде шанс да дебютира за отбора.

Малко след влизането си в игра Кирилов буквално развинти двама защитници на Беларус. Това което направи най-силно впечатление обаче, беше страхотното желание което показа талантливият футболист.

След двубоя Кирилов определи шанса да играе за България като "сбъдната мечта". Не пред камерите на телевизията, където той все още не е търсен събеседник, защото не се е превърнал в основен играч, а използвайки социалната мрежа Инстаграм.

Той се завърна в българския футбол след цели 13 години в Италия. Кирилов е юноша на Септември (Симитли), но от 2003 година е част от школата на Ричоне. След това кариерата му преминава през Римини и Киево.

За мъжкия тим на "летящите магаренца" има 4 двубоя за Купата на Италия. Радослав бе отдаван под наем на Лумедзане, Карпи, Венеция, Кремонезе и Зюдтирол.

Кирилов се превърна в трансферна цел на ЦСКА, като самият той открито признава, че е "армеец" още от дете и мечтае един ден да облече червенана фланелка.

В Италия, където той прекарва основната част от кариерата си Кирилов подкрепя шампионите от Ювентус.

Макар и дебютант фланговият нападател показа нещо, от което могат да се поучат много по-опитни футболисти от него- да играеш за националния отбор е гордост и чест и си длъжен винаги да даваш всичко от себе си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички