Не е за вярване къде местят новия Национален стадион на България


Не е за вярване къде местят новия Национален стадион на България
Снимка: БГНЕС

2733 0

Националният стадион може да се премести в полето между столичните квартали "Люлин" и "Обеля". Освен метростанция, американската компания, която плаща половината от стойността на метро спирката, ще прави жилищен комплекс, училище, болница и църква, предава "Дарик".

Главният архитект на София Здравко Здравков видя възможност за обособяване на държавно спортно съоръжение и така футболните мероприятия да се изместят от центъра в периферията на столицата.

На днешното си заседание Столичният общински съвет даде зелена светлина за изграждането на метростанция между "Люлин" и "Обеля". Тя ще бъде факт през 2020 г. Според главния архитект Здравко Здравков мястото е подходящо и за стадион.

"Там се предвижда изграждане на жилищен комплекс, разговаряхме и с инвеститорите защо да не се търси място и за стадион на това място. Виждате, че привличането на инвестициите става с метро", обясни той.

За това, че националният стадион може да се измести от центъра на София, заговори и общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков. "От своето местоположение и тази транспортна обезпеченост главният архитект вижда в това място евентуалната възможност за изграждането на национален стадион. Той отдавна има идея за национален стадион, който да е извън централните градски части", поясни Зарков.

От "Московска" отдавна търсят терен за преместването на стадиона в периферията на града, каквато била европейската практика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички