Националите ни бият Беларус във всички важни мачове


Националите ни бият Беларус във всички важни мачове
Снимка: BGNES

1440 0

Беларус има национален отбор от едва четвърт век, но нашият тим вече е с 6 изиграни мача срещу този съперник. Статистиката показва, че се справяме доста добре – пет победи и едно поражение.

Единствената загуба дойде при една контрола в Минск през 2011 г., когато селекционер беше Лотар Матеус. Във важните мачове обаче засега сме безпогрешни.

През 2007 г. за 4 дни под ръководството на Станимир Стоилов победихме с 2:0 като гост и 2:1 като домакин в европейски квалификации. През настоящия цикъл също спечелихме с 1:0 на "Васил Левски".Прави впечатление, че "хиксът" отсъства вече в 6 мача между двата съперника, информира "Меридиан мач". 

Досега в историята сме играли срещу 100 различни съперника, но сред тях има само 6, срещу които не сме имани равенство толкова дълго. Най-много "хиксът" се е бавил срещу Люксембург и Кипър – по 13 мача. Той отсъства и досега срещу – Херцогството имаме само победи, а срещу острова на Афродита – 12 пободи и 1 загуба.

В срещите ни с Румъния и Германия не е имало реми в първите 11 сблъсъка и докато се стигне до него обикновено сме губещи. Следва Аржентина. С "гаучосите" също и до ден днешен нямаме реми – една победа и осем загуби.

Евентуалното първо реми с Беларус сега би се приело за успех на фона на нивото ни в последните години, но пък едва ли ще ни свърши сериозна работа в тези квалификации. За нас ще е много важно да запишем първа победа като гост в групата и да дочакаме мача с Швеция в последния ден от август със самочувствие и добро настроение.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички