Младите "лъвчета" на България стартираха със загуба на Евро 2017


Младите "лъвчета" на България стартираха със загуба на Евро 2017
Снимка: Uefa.com

5070 0

Националният отбор на България по футбол до 19 години стартира със загуба участието си на Европейското първенство в Грузия. Момчетата на Ангел Стойков претърпяха поражение с 0:2 от фаворита в турнира Англия. В своята предварителна група "Б", младите "лъвове" имат мачове още с тимовете на Германия и Холандия.

В днешната среща очаквано "трите лъва" бяха по-добрият тим на терена в Тбилиси, като вкараха по един гол в началото на всяко полувреме и си гарантираха спокойствието. Българският тим също имаше няколко възможности да отбележи попадение, но късметът така и не се усмихна на родните футболисти.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Ужасно начало на срещата за родните "лъвове". Дуджон Стърлинг намери отлично Мейсън Маунт, който разпечата вратата, пазена от Шейтанов.

Още в 5' България имаше страхотен шанс да изравни. Петър Христо успя да засече центриране на своя брат Андреа, но Джей ДаСилва успя да избие точно от голлинията.

В първата половина на полувремето Англия определено се чувстваше по-комфортно на терена. В 21' обаче България получи втори шанс да изравни. Тилев стреля изключително опасно от воле, но Аарън Рамсдейл успя да избие в корнер. При последвалия корнер вратарят увисна, но Кръстев не очакваше това и неговият удар излезе в аут - неприятен пропуск за юношата на Славия.

В 30' "трите лъва" получиха отличен шанс да удвоят преднината си, след като защитата позволи на голмайстора Маунт да се озове в близост до вратата, но Шейтанов реагира отлично и спаси своите от втори гол.

3 минути по-късно отново Христов с глава можеше да се разпише, но като по чудо Рамсдейл отново спаси. Малко преди края на първото полувреме Кръстев също с глава при центриране към далечната града получи шанс, но той стреля твърде неточно - 0:1 до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Второто полувреме на срещата за съжаление започна по идентичен начин и в 48' "трите лъва" поведоха с 2:0. Бен Бреретон намери добре Райън Сесеньон, който удвои аванса на своя тим.

Младите "лъвове" на България започнаха да натискат противника, в търсене на намаляване на резултата, което доведе до контраатаки от противника. При една такава в 55', като по чудо Бреретон не можа да отбележи, като ударът му премина в страни от целта.

В 73' Иван Тилев отправи хубав удар от разстояние, но Рамсдейл демонстрира добро придвижване и рефлекс, за да спре българският опит за гол.

Преди мача

Представителният тим на България за младежи излиза днес срещу връстниците си от Англия в първия мач от група "Б". В групата на "лъвовете" са още отборите на Германия и Холандия.

Състави:

България U19: Димитър Шейтанов, Петър Генчев, Андреа Христов, Петко Христов, Васил Добрев, Ангел Лясков, Ивайло Найденов, Иван Тилев, Светослав Ковачев, Томислав Йорданов, Калоян Кръстев

Англия U19: Аарън Рамсдейл, Дуйон Стърлинг, Джей Дасилва, Тайо Едун, Тревоу Чалоба, Айзея Сълиман, Андре Дозел, Бен Бреретън, Мейсън Маунт, Райън Сесеньон, Маркъс Едуардс

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички