Лечков обясни дали е коментирана темата за раздяла с Петър Хубчев


Лечков обясни дали е коментирана темата за раздяла с Петър Хубчев
Снимка: БГНЕС

1312 0

Отговорникът за националния отбор Йордан Лечков коментира слуховете за сменя на националния селекционер и затова, че Петър Хубчев е преговарял с Левски. Той определи темата като "несериозна" и необходима в деня на двубоя с Косово.

"Темата със смяната на треньора не е сериозна. Ние, дето се казва, сме облекли екипите за мач, вие ми звъните да ме питате за смяна. Защо трябваше да си ги причиняваме всички в деня на мача? На кого беше необходимо? Това какъв манталитет е, каква българска черта е. Главата ми не може да го побере. Не виждам какво друго да кажа. Който си го е измислил, който го е пуснал, дано да е доволен. Сега изведнъж започнахме да говорим за глупости. Целта? Изместване на фокуса от мача, от политиката, знам ли… Футболът е едно социално зло и добро, както искате го разбирайте", заяви Лечков в "Домът на футбола".

"Ако има нещо около бъдещето на Хубчев, първо аз ще ви кажа. Никога не сме коментирали треньора. Винаги сме давали свобода и шанс на всеки треньор и футболист. Когато някой е изразил желание да си напаснем вижданията с нас, сме осигурявали пълна свобода. Треньорите преди Хубчев всичките до един си тръгнаха по собствено желание. Футболистите са причината за разликата в представянето. Те са определящият фактор. Колкото и да е добър един треньор, колкото и да иска да промени манталитета, не може това да стане с магическа пръчица. Ако те искат, играят. Ако не искат или са сковани от страх, не се получава. Понякога нямат ден, нямат самочувствие. Мисля, че ги изброих нещата", допълни още той.

Междувременно може да видите кои са тримата национали, играещи най-силно за България (вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички