Лечков: Няма за какво да ви е срам от нас, трябва ни и нов стадион


Лечков: Няма за какво да ви е срам от нас, трябва ни и нов стадион

1510 0

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков заяви, че след откриването на модерната нова база за националите в Бояна, България се нуждае и от нов многофукционален национален стадион.

"За мен всичко е политика. Щом дишаме въздуха в България, всичко е политика. Трябва да подкрепяме идеята да имаме един модерен стадион. И ние трябва да имаме един стадион, сертифициран към съвременните изисквания. Не само за футбола, трябва ни многофункционален стадион", коментира Лечков по време на откриването на базата днес.

"Трябва да има децентрализация, повече финанси в общините, за да може общините да правят повече игрища. Сега това е направено с пари на европейките данъкоплатци. Ние навремето не сме имали такива бази и нямате основание да се срамувате от нас", добави ръководителят в българския футбол.

Според бившия кмет на Сливен, БФС прави всичко по силите си, за да осигури най-добрите условия за младите футболисти, но те нямат желание да стават големи играчи.

"Радвам се, че има и резултати. До 19 години се класираха момчетата. Надяваме се в следващата фаза също да се проявят. Това е правилният път за мен. Оттук нататък искам да бъда правилно разбран. Често съм критикуван, че казвам това, което мисля. Което сме могли като ръководство, сме направили. Сега вече зависи от момчетата да се развиват. Ако няма себераздаване и индивидуална работа... на терена играят само футболистите. Все по-малко деца имат старанието и желанието да израстват. Няма по-лесно време от сега да станеш изявен спортист. Сега много по-лесно би могло да се случи. Съвременните технологии им взимат вниманието, родителите знаят проблеми с лаптопи, телефони, странични занимания", коментира Лечков.

"Аз съм след президента в процеса. Бях сигурен, че ще се случи. Най-важното е, че е готово. Факт е, да се наслаждаваме, да се наслаждават всички националния гарнитури. По-добро от това и на това място в София не може да бъде. Направихме първата стъпка", завърши вицепрезидентът на БФС.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички