Крис Гади пред "L'Equipe": В България не се говори за мача през 93-та


Крис Гади пред "L'Equipe": В България не се говори за мача през 93-та
Снимка: Официален сайт на Локомотив (Пловдив)

842 0

Нападателят на Септември (София) Крис Гади, който от 4 години играе в българското първенство, разкри пред авторитетния френски "LÉquipe"какво да се очаква от нашия национален отбор. Гади е французин и предупреди сънародниците си, че трябва да внимават с възпитаниците на Петър Хубчев, под чието ръководство е играл.

"В България треньорите по-скоро играят отбранително, но с Петър Хубчев е обратното. Беше добър опит да работя с него, завършихме втори в първенството", спомня си бившият играч на Берое.

"Българската Първа лига е еквивалент на френската Лига 2. Само два или три клуба като Лудогорец (Разград), които редовно участват в Шампионска лига или Лига Европа, както и големите клубове от столицата, ЦСКА и Левски, могат да претендират за Лига 1", категоричен е той.

Нападателят говори и за същността на националния ни отбор: "Те са много силни у дома, добре подкрепяни са от феновете. Досега записаха много добри квалификационни мачове. Гледах най-вече този срещу Холандия, но победата не беше открадната. Но ако французите играят на своето ниво, те трябва да спечелят. Това обаче няма да е лесна задача. Мисля, че България ще окаже преса много бързо. Ще даде всичко, за да спечели".

"България е отбор, който развива играта, която често минава през крилата и центровете. Хубчев не обича директната игра", посочва той.

"Българите наистина очакват мача. Говорим за това няколко дни. Стадионът ще бъде пълен, хората искат да видят всички изгряващи френски звезди. Но тук не се говори за мача от 1993-та. Първият път, когато чух за него, беше в първия мач на "Стад дьо Франс". Преди това дори не знаех какво се е случило", споделя Гади.

25-годишният французин сподели, че първоначално не е и помислял да играе в България, но сега е щастлив тук.

"Не знаех нищо за България. Никога в живота си не бях си помислял да играя в тази страна. Но бях приятно изненадан от условията на живот. Днес съм свикнал с това. Няма да се оплаквам. Говоря български. Всичко върви добре. А и във футбола няма малки държави, ако направиш добър сезон в България, можеш да се приземиш в страхотен шампионат", категоричен е нападателят.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички