Капитанът на националите в расистки скандал, крещи "маймуна" към съперник


Капитанът на националите в расистки скандал, крещи "маймуна" към съперник
Снимка: БГНЕС

1604 0

Капитанът на националния отбор по футбол и Лудогорец Светослав Дяков се забърка в расистки скандал.

Инцидентът е станал по време на мача от 28-ия кръг на Втора лига между втория тим на Лудогорец и Оборище (Панагюрище). Дяков игра в мача, тъй като беше наказан и не пътува с първия отбор за гостуването на Дунав.

Футболистът на Оборище Ели Маркес се оплака от расистки обиди от страна на Дяков през второто полувреме с отворено писмо, което публикуваме без редакторска намеса:

"Мангал, маймуна. Ти идваш от гората в Бразилия, да се правиш тук на човек" - това са думите на Светослав Дяков към мен на мача между "Оборище" и "Лудогорец-2".

Аз живея тук вече 10 години, семейството ми е тук - жена ми , имам две деца и много приятели! Аз знам че има хора, които не ме харесват, но до сега никога не ми се е случвало някой да ме обиди така без аз да съм го провокирал по никакъв начин.

Искам само хората да знаят какъв човек е капитана на националния отбор на България и какъв е манталитетът му, при положение че той играе в отбор, където по-голямата част от футболистите са чужденци! Вместо да дава пример на младите момчета, които играят заедно с него, той обижда без причина, и тези обиди не бяха само към мен!

Живея в България, плащам данъци тук, семейството ми е тук и не мисля че заслужавам такова отношение. Няма значение кой какъв е, от къде идва, преди всичко сме хора и трябва да се уважаваме както на терена, така и извън него!"

Припомняме, че футболистът от Бразилия играе в българското първенство от 2007 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички