Каква е възможността националите ни да домакинстват извън София?


Каква е възможността националите ни да домакинстват извън София?
Снимка: БГНЕС

1450 0

Заместник-изпълнител­ният директор на БФС Павел Колев сподели, че няма как на­ционалният ни отбор да играе на друг стадион, разли­чен от "Васил Левски". След края на срещата с Холандия Станислав Манолев заяви, че предпочита България да приема съперниците в про­винцията.

"Такава идея имаше преди година и половина. Аз се бях заел с проект да лицензираме стадиона в Стара Загора. Там има неща, които лип­сват, но лесно могат да се поправят със съдействието на държавата и най-вече на общината. Кметът на Ста­ра Загора е голям фен на фут­бола, работихме с него в пре­красно сътрудничество, ко­гато организирахме европейското за юноши", заяви Колев.

"Направихме един страхотен мач на от­криването между България и Хърватска, който и до момента държи рекорда за най-посетен мач на европейско първенство за това ниво без финал. Имаме доста добра комуникация, там играят младежите. Но за съжаление като категория този стади­он не отговаря на изискванията за провеждането на световни и европейски ква­лификации на представител­ни тимове. Имах силното же­лание да придвижим този проект напред, засега той обаче е замразен. От тази гледна точка желанието на Манолев няма как да го изпъл­ним, защото провинция озна­чава да отидем в Букурещ.

Освен "Васил Левски" няма друг стадион, който да от­говори на изискванията, за­щото и УЕФА, и ФИФА дър­жат много на качеството, което се предлага от дома­кините на мачове от подо­бен ранг. Справяме се много добре с организацията на срещите, а радостното е, че този път и момчетата ни зарадваха с победа", сподели Павел Колев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички