Ивелин Попов: Смачкани сме психически, а вината е обща


Ивелин Попов: Смачкани сме психически, а вината е обща
Снимка: БГНЕС

1499 0

Капитанът на България Ивелин Попов анализира причината за изключително тежката загуба на тима от Англия в евроквалификация снощи. Той призна, че целият отбор е "смазан психически" от факта, че в 10 мача или цяла година нямат победа на терена.

"Имах време да помисля, докато чаках за допинг контрол. Според мен подходихме с прекалено голям респект към съперника. Закъснявахме да пресираме, а през второто полувреме, когато ги принуждавахме да изритват топката напред, това винаги водеше до опасност пред вратата ни. Само мога да поздравя Пламен Илиев, защото ако не беше той, щеше да стане голям резил. Разликата в класите е голяма, няма смисъл да се заблуждаваме. Във футбола обаче всичко идва от главата, от настройката. Разочароващо е, че загубихме с толкова голям резултат. Треньорът е до тъчлинията, а на терена сме ние. Явно не сме изпълнили задачите така, както трябва", коментира атакуващият халф след срещата.

"Нормално е феновете да са изнервени и да демонстрират недоволството си. Всеки е имал някакви очаквания, а вижда, че нещата не се получават. С 50% от този отбор неотдавна победихме Холандия и Швеция, представихме се достойно в Лигата на нациите. Като народ много са ни мачкали и това вероятно дава отражение. Ето, сега вече 10 мача нямаме победа и сме смачкани психически. Вината е обща - на футболисти, ръководство, министерство, държава. И на манталитета ни като цяло", добави Попов. А какъв бе коментарът на вратаря Пламен Илиев вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички