Ивелин Попов: Ще направим всичко, за да се повтори еуфорията от 1994-та

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов спечели вниманието на сайта на ФИФА, който направи голям материал за него. От ФИФА изказват похвали по адрес на атакуващия полузащитник, отбелязвайки неговите 70 мача с фланелката на България, постоянството в играта му и неговият опит. Звездата на Спартак (Москва) е и единственият наш играч, който не е пропуснал световна квалификация тази кампания.

"Няма значение дали това е вашият мач номер 100 или първият ви - винаги трябва да играете с чувства за дълг, когато обличате фланелката на вашата страна, казва Попов пред сайта на ФИФА. - Вярно е, че очакванията са може би малко по-големи, когато имате повече опит, но отговорността е еднаква. И ако за доброто на отбора трябва да предам опита си на други, които имат по-малко, ще го направя с удоволствие. Това, което има значение, е националният отбор".

Кишишев: Защо Петър Хубчев казва, че е липсвало желание, нямам идея

Бившият национал Радостин Кишишев даде своя коментар за ситуацията около "лъвовете", които победиха Швеция в исторически мач, но след това паднах...

"Когато бях малко момче, мечтаех да играя за националния отбор и работих много, за да реализирам тази мечта. Носенето на националната фланелка е огромна чест за мен. Това ме изпълва с гордост и ми носи отговорности", допълва халфът.

Попов е категоричен, че вече е узрял. Научил е уроците си както във футбола, така и в живота.

"l'Equipe": Има две Българии, но Франция няма защо да я е страх и от двете

Има два отбора на България - един, който пътува из Европа, за да губи систематично, понякога с тежки резултати (0:3 от Швеция). И един, който пос...

"Смятам, че кариерата ви отразява вашия личен живот. Извън футбола аз имам прекрасно семейство, то ми носи щастие и ме прави отговорен", споделя Ивелин.

Капитанът на националите признава, че успехът на България на Мондиала в САЩ през 1994 година го е вдъхновил да играе футбол и сега прави всичко по силите си, за да върне еуфоричните сцени отпреди 23 години.

"От 1994 година са най-хубавите ми спомени от детството. Това златно поколение имаше огромно влияние над мен и ме накара да искам да бъда футболист. Победата ни над Германия в четвъртфиналите бе незабравима. Всички бяха на улицата, за да празнуват с флагове в ръка: деца, родители, момчета, момичета. Имаше толкова много еуфория. Бях малък. Бях само на шест години, но го помня, сякаш беше вчера", разкрива той.

Както е известно, след загубата от Холандия с 1:3, шансовете ни за класиране на Мондиал 2018 в Русия силно намаляха. За да се случи това е необходимо да запишем две победи в оставащите ни от цикъла 2 мача и да чакаме за грешки на съперниците в групата. В момента България е на четвърто място.

"Едно нещо е сигурно: ще дадем всичко, на което сме способни. На лично ниво следващото Световно първенство е още по-важно за мен, защото е в Русия, където съм прекарал последните пет сезона. Русия е моят втори дом и би било чудесно да имам възможността да играя там в българската фланелка на гърба ми", завършва Попов.

Още по темата

Please select answer!