Хубчев с призив: Ако може да забравите мача с Холандия


Хубчев с призив: Ако може да забравите мача с Холандия

1288 0

"Аз смея да твърдя и не го крия да го кажа, че мачът с Беларус ще бъде два-три пъти по-труден от мача с Холандия", заяви селекционерът на националния отбор по футбол Петър Хубчев на среща с медиите за началото на подготвителния лагер на "лъвовете" преди предстоящата среща следващия петък.

В последния си мач България победи Холандия с 2:0 у дома и по този начин запази шансовете си да се класира за Световното първенство в Русия, но сега предстои гостуване в Минск.

"При нас няма нищо ново, ние продължавам да държим на тия неща, за които сме говорили от първия път — ред, дисциплина, колектив, борба. Това са важните неща, които ни предстоят и този лагер. За наша радост всички футболисти се явиха малко по-рано от предвиденото, и най-важното е, че всички са здрави. Има хора, които преди 10 дни им свърши първенство, някои до вчера играят, някои още играят. Нашата задача като треньори е да опитаме да балансираме всичко това и да бъдем в най-добра форма за мача с Беларус", коментира Хубчев.

"Знаем какво ще тренираме и какво искаме да подобрим, няма вариант да направим двустранна игра с някой отбор. Треньорите се постарахме да гледаме почти всички от нашите футболисти, така и да разберем колкото се може повече за Беларус, това е много важен детайл от футбола, в следващите дни ще се опитаме да предадем наученото на футболистите. Ще ви помоля по-рядко да споменавате мача с Холандия, даже ако може да го забравите. Минал и заминал, да ни възхвалявате колко голям отбор сме, няма да заблудите никой.

Момчетата ни вярват все повече и повече, знаят какво се иска от тях. Ако трябва да бъда откровен, мен ме интересува как ще премине тази тренировка, която започва след малко. Аз смея да твърдя и не го крия да го кажа, че мачът с Беларус ще бъде два-три пъти по-труден от мача с Холандия", допълни той.

"Трудно ще намерите треньор, който ще ви каже, че ще бъде доволен с равенство или загуба. Ние ще се опитаме да убедим футболистите, че отиваме да победим, но това е спорт. Аз лично очаквам всичко да се случи. Новият треньор на Беларус си има своите идеи, ще се опита да ги внедри в отбора. Мисля, че сме ги видели, ще видим доколко е така", каза още треньорът на България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички