Хубчев прави Каранга национал, щом стане "българин"?


Хубчев прави Каранга национал, щом стане "българин"?
Снимка: БГНЕС

1297 0

Нападателят на ЦСКА Фернандо Каранга попада в дългосрочните планове на националния селекционер Петър Хубчев, съобщава "Тема Спорт", като се позовава на corner.dir.bg.

Kaкто е известно ,бразилецът чака български паспорт и е много вероятно такъв да му бъде издаден до края на годината или в началото на следващата. За получаването на такъв чужденците трябва да имат поне петгодишен престой в страна от ЕС.

От известно време у нас съществува вратичка, която позволява на талантливи чуждестранни състезатели бързо да получат документи, за да могат да бъдат ползвани в националните ни селекции. Бразилците в Лудогорец са типичен пример, като българските им паспорти ги чакат още при подписването на договор.

Каранга е в България от януари, а вече има 14 гола в 20 мача за ЦСКА. Този сезон е с 8 точни удара в 8 участия.

"Червените" са подали документи за негов паспорт, най-вече защото искат да освободят една от квотите за чужденци извън ЕС. В срещите могат да бъдат използвани трима, а при тях са четирима заедно с Кулма, Енрике и Кевин Меркадо.

Ако Каранга получи български паспорт, което се очаква да се случи без пречки, той по всяка вероятност ще бъде викан в националния отбор от 2018 г., стига, разбира се, да запази настоящата си форма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички