Хубчев е възхитен от националите ни преди важните мачове


Хубчев е възхитен от националите ни преди важните мачове
Снимка: БГНЕС

2336 0

Националният селекционер на България Петър Хубчев е възхитен от отношението на футболистите преди двубоите от Лигата на нациите, който дава нов шанс на "лъвовете" за класиране на Евро 2020. Тази вечер националният ни отбор гостува на Словения, а в неделя приема тима на Норвегия. 

"Това, което се случи през тези 3 дни, ме удовлетворява напълно. Всички тренират по начин, по който и аз не съм си представил. Много дисциплинирани и мотивирани. Всичко е наред. Имаме много нови момчета, но тези неща малко вълнуват феновете, искат се резултати и момчетата го знаят. Мартин Райнов показва мъжество. Дори не признава, че има някакви болки. Останалите са здрави. По начина, по който се държаха момчетата не само на тренировките, но и извън терена, съм очарован. Едно професионално мислене", заяви Хубчев, като допълни, че има забележки към физическото им състояние. 

"Преди три дни се разбрахме, че треньорите ще опитаме да предадем значението на тези мачове. Искаме да ги изиграем абсолютно сериозно. Съжалявам единствено за времето, което прекарвам с тези момчета. искам ги за по-дълго. Надявам се да успеем да ги убедим колко са важни за нас мачовете от този турнир. Разбира се, че ще търсим победата. Едва ли ще намерите човек в спорта, който да ви каже, че няма да играе за победа.

Един от компонентите, по който избираме футболистите, е това. В националния не можем да говорим за подмладяване. Млади са, но са тук, защото имат качества. Има и по-стари. Последното нещо, което гледаме, е клубната им принадлежност и след това годините. В никакъв случай подмладяване на националния отбор не е самоцел”, коментира селекционерът на трикольорите, който похвали Словения и заяви, че няма да се оправдава с отсъствието на играчи, които по принцип попадат в плановете му. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички