Хубчев: Няма опонент, който да не е излизал мотивиран срещу нас


Хубчев: Няма опонент, който да не е излизал мотивиран срещу нас
Снимка: БГНЕС

1219 0

Селекционерът на България Петър Хубчев заяви, че очаква от играчите да са концентрирани и не се притеснява от това, че от Косово са мотивирани до краен предел. Утре "лъвовете" гостуват във втора евроквалификация, след като в петък завършиха 1:1 с Черна гора.

"Със сигурност противникът ще бъде мотивиран, но нямаме опонент, който да не е излизал така срещу нас. Ние очакваме такъв опонент и битка. Моята работа не е върху това как се чувства Косово, а повече се замислям за мотивацията на нашия тим. Искаме да надградим в следващите мачове в това нещо.

Имах възможност и в София да ви кажа, че играчите са много сериозни към тренировките и задачите. Дано се получат нещата. Не очаквам нищо по-различно от един мотивиран противник. Това, че е първи официален мач за тях за евроквалификации, сигурно играе роля за журналистите, но футболистите не се замислят върху тези факти. Мисля, че те се концентрират повече върху самите задачи. Това е мое мнение. Не искаме да разсъждаваме по тези теми, а просто да сме мобилизирани”.

"Аз лично съжалявам, че Ивайло Чочев получи такава контузия. Случват се подобни неща, и то често във футбола. Едва ли тази контузия ще повлияе на психическото състояние на отбора. Аз имах възможността да видя как реагира тимът ми и зная как се отнесе в деня след мача срещу Черна гора с Чочев. Показаха голямо уважение и съжаление към него. Това показва, че ние имаме истински, добър колектив. Без грам лицемерие и фалш. Съжалявам още веднъж за Чочев, той тъкмо се завърна от една подобна контузия. Знам, че е наясно, че ще се завърне силен. Всички други футболисти мисля, че са здрави”.

"Направи ми впечатление, че те играят много добре колективно. Добре групирани, имат добри футболисти. Типични неща, които са характерни за отборите от този регион. Това, което успяхме да разузнаем, съвпадна с предварителните ни разчети. За Лигата на нациите невинаги се получаваха физически нещата във вторите мачове при нас, така че е възможно да има промени в състава.  И преди сме правили така. Пътят до Прищина е кратък и това ни даде тази възможност. Базата ни разполага с добри условия и предпочетохме да тренираме там. Няма общо с мача", обясни още Хубчев относно това защо са провели тренировка в София, а не в Прищина. 

А какви промени се очаква да направи националният селекционер Петър Хубчев за двубоя утре - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички