Хубчев: Има няколко поколения загубени за футбола, не съм голям оптимист


Хубчев: Има няколко поколения загубени за футбола, не съм голям оптимист
Снимка: БГНЕС

1093 0

Националният ни селекционер Петър Хубчев сподели, че не е голям оптимист за подрастващите футболисти, а причината затова е, че младите показват своето самочувствие не на терена, където трябва, а извън него. 

"Наблюдавахме и срещи при юношите, младежите, момчетата се заблуждават, по-често иждах тях като коментатори в студиата, а не на терена, те бяха по-активни в медиите, това е много грешно разбрано. Да играят против треньори, обидни думи срещу треньорите използват, дано не е вярно това, след което, той трябва да играе за националния тим, поставяли са се условия на треньори, което не трябва да е така. Има няколко поколения загубени за футбола, не съм толкова голям оптимист, ние констатираме, че нямаме големи таланти, ако опитаме да ги променим, да успеем да променим мисленето на някои момчета в първия тим, това се получи.

Трябва да се промени това мислене, не можем да чакаме да станат добри футболисти. Имаме и таланти, гледах европейското първенство при младежите, като таланти не отстъпваме, но в други комоненти изоставаме, какво става с тези момчета после. Не ги виждам тези момчета, изоставаме във физическата подготовка най-много, вината е не само в треньорите в клубовете, но и във футболистите. Имаме момчета, които са имали възможност да тренират в големи западни клубове, където методиката и начина на тренировки е различен, те го виждат това", каза Хубчев пред Diema Sport. 

"За мен най-голямата болка са младите момчета, като го докарат с хубавата кола, е готов, точно обратното, колкото по-често идва пеш, толкова по-добре. Самата истина е, че самочувствието на футболистите не е на терена, а на други места, опитваме се да променим мисленето на футболистите. Колкото повече се доверяват футболистите на треньорите, толкова по-добре, или повече трябва да тренират, начинът на поведението в обществото беше друго, сега нещата са други предвид развитието на света, без уважението и респекта към треньора, няма как да стане тази работа. Държали сме винаги на дисциплината, това е правилния път, това обясняваме на момчетата, това е доста важен компонент, успееш ли да убедиш това момче, в това, нещата се получават", допълни още националният селекционер. 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички