Дерменджиев открои един от големите проблеми в българския футбол в последните 10 години


Дерменджиев открои един от големите проблеми в българския футбол в последните 10 години
Снимка: БГНЕС

4789 0

Новият национален селекционер Георги Дерменджиев сподели, че през последните 10 години много неща в българския футбол са правени по грешен начин. Специалистът даде пример с играчите ни, които не играят в топ първенства от много време.

"Последствията са много и от много време - в момента българският национален отбор обира всичко онова, което се е случило преди това. Ние имаме талантливи момчета, представяли сме се на Световни и Европейски първенства, имали сме много талантливи играчи в големи европейски отбори, но просто периодът и самото време е било такова –десет години да не излезе нито един български талант.

Да не може да излезе един талант означава, че всички са виновни. Ние упрекваме футболния съюз, който има най-малко вина. Имаме момчета, родители, частни школи. Вие сте спортни хора, следите, кажете ми кой играч е на ниво? Къде е отишъл? Пращаме ги навсякъде? Къде има български играч, който е в отбор, който е на ниво някъде?", сподели Дерменджиев по време на официалното си представяне.

Селекционерът допълни, че още от младежка възраст започва един процес, при който се взимат немалко грешни решения. "Целта на всеки на 16-17 години е да намери мениджър, дори родителите ги карат по чужбина, да тренират някъде си. Има страшно много пропуски, темата е много дълга. Лично аз се надявам във времето отново да има български момчета, които да бъдат класа".

А срещу кой отбор ще бъде дебютът на Дерменджиев - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички