България тръпне в очакване преди двата решителни мача за нас в Лига на нациите


България тръпне в очакване преди двата решителни мача за нас в Лига на нациите
Снимка: Оф. сайт на БФС

1343 0

Тази вечер българският национален отбор по футбол ще изиграе последния си мач в груповата фаза на Лигата на нациите. "Лъвовете" посрещат Словения от 21,45 часа на националния стадион "Васил Левски" със задачата за първи път от много години да завърши първи. Макар и само в групата, което дава засега право само на участие в плейофите на турнира.

Голямата награда е там - ще се борим срещу победителите в 3-те групи за класиране на Европейското първенство през 2020 година.

В момента възпитаниците на Петър Хубчев са на второ място в група 3 на Лига С, след като изостават от Норвегия само по голова разлика. Затова за нас е важно да победим и да се надяваме Кипър да вземе точки на скандинавците.

ПРИ КАКВИ УСЛОВИЯ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ЗАВЪРШИ ПОД №1 В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ?

При завършване на първото място националите ще спечелят и една добра сума от УЕФА. Става дума за 2,2 милиона лева от наградния фонд на турнира.

Отборът ни продължава да е осакатен и преди този толкова важен мач. Треньорът не може да разчита на вратаря Пламен Илиев, както и на крилото Кирил Десподов и халфа Тодор Неделев. Последният е аут заради наказание, а първите двама са контузени.

Така единствените варианти за крила довечера са Галин Иванов и Николай Димитров. Хичо игра добре в Кипър и вкара дузпата за 1:1. Божидар Краев, който в този мач не бе на ниво вероятно ще отстъпи мястото си на Спас Делев. Зад него ще действа шампионът по мачове в националния в този състав Ивелин Попов.

В защита и в средата на терена промени не се очакват. На вратата отново ще бъде ветеранът-рекордьор за Европа Георги Петков.

Следете България - Словения на живо тази вечер в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички