България с трети опит за първа победа в квалификациите за Евро 2020


България с трети опит за първа победа в квалификациите за Евро 2020
Снимка: БГНЕС

1538 0

Българският национален отбор гостува днес на Чехия във важна евроквалификация. Двубоят е дебют за новия селекционер на трикольорите Красимир Балъков, който пое тима след раздялата с Петър Хубчев.

България ще направи третия си опит днес да спечели победа номер 50 в европейски квалификации. Предишните две срещи срещу Черна гора и Косово, завършиха 1:1. Досега, след разпадането на Чехословакия през 1992 г., България няма победа срещу Чехия - 1 реми и 4 загуби. Освен това в Прага записваме и една от най-кошмарните си загуби - 0:6 през октомври 2001-ва в световна квалификация.

Още с пристигането на Балъков стана ясно, че ще има доста промени както в състава, така и в начина на игра. Той иска от националите ни да държат повече топката и да създават, колкото може повече положения. Очаква се селекционерът да заложи на младия Мартин Минчев от Черно море, който да действа в предни позиции.

Чехите също имат своите проблеми със състава си. Контузия в гърба получи титулярният вратар Иржи Павелка. Стражът на Вердер Бремен отпадна от групата. Селекционерът националния отбор на Чехия по футбол Ярослав Шилхави няма да може да разчита на двама от най-добрите си офанзивни футболисти Владимир Дарида и Борек Дочкал, който е и капитан на отбора. Чехия също все още още няма победа, след като в първата евроклвалификация загуби от Англия с 5:0.

Националите ни ще търсят юбилеен гол номер 160 в европейски квалификации. За момента головата ни разлика е 159-122. Дебютното ни попадение в среща за европейско първенство е на 29 октомври 1959 година в домакинството срещу Югославия, завършило 1:1. Точен за нашите тогава е Тодор Диев.

А какви са очакванията на селекционера на Чехия за двубоя - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички