Британският премиер за България - Англия: Жалки атаки, отвратен съм!


Британският премиер за България - Англия: Жалки атаки, отвратен съм!
Снимка: Getty Images

5118 0

Британският премиер Борис Джонсън осъди остро расистките прояви на българските фенове по време на вчерашния мач между България и Англия в София, пише Actualno.com

Англичаните спечелиха квалификацията за Евро 2020 с 6:0, но двубоят бе помрачен от расистки скандирания от трибуните през първото полувреме, заради които на два пъти срещата бе прекъсната от главния рефер от Хърватия Иван Бебек.

"Расизмът, който чухме и видяхме вчера, бе отвратителен и няма място във футбола или където и да е другаде", се казва в изявление на официалния говорител на Джонсън.

"Английските футболисти и треньори демонстрираха страхотна чест и премиерът ги поздравява. Играчите бяха жертва на жалки атаки. УЕФА трябва да приеме фактите. С това петно на футбола не се действа адекватно.

Расизмът и дискриминацията трябва да бъдат изхвърлени от футбола веднъж завинаги. Подкрепяме искането на Футболната асоциация за спешно разследване и тежки санкции. Ще пишем до УЕФА с искане това да се извърши бързо", допълни говорителят на Борис Джонсън.

А какво каза българският премиер Бойко Борисов по казуса с расизма - четете в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички