Балъков: Начинът, по който приключи цялата история с националния отбор беше доста неуважителен към мен


Балъков: Начинът, по който приключи цялата история с националния отбор беше доста неуважителен към мен
Снимка: Getty Images/Guliver

2246 0

Бившият национален селекционер Красимир Балъков призна, че е обиден от начина, по който приключи престоят му начело на “лъвовете”, като сподели, че още не е преживял случилото се. Балъков напусна поста си, след като и Борислав Михайлов подаде своята оставка като шеф на БФС в края на октомври.

"Аз съм много разочарован от това, което се случи с мен в националния отбор. Трябваше да преглътна много негативизъм. Два-три месеца по-късно още не съм преживял всичко. Изхабих много енергия, вложих много желание. Начинът, по който приключи цялата история обаче беше, доста тежък и неуважителен към мен. Това, което стана, си е загнездено в мен. Всичко свързано с ръководството на футболния съюз не ме касае и не искам да го мисля. Но безусловно стискам палци на националния отбор. Разговаряхме с Георги Дерменджиев.

Вярвам, че можем да направим нещо положително в този толкова негативен момент. Искам да напълним стадиона на 26 март и да подкрепяме националния отбор, както никога преди. Да напълним с идеята да подкрепим отбора, а не да вредим, както стана на мача с Англия. Да, ако се класираме на европейско, футболът ни няма да стане по-добър, но поне ще е солидна предпоставка, за да се случи нещо различно в следващите години. Унгария е отбор на нашето ниво, както и останалите потенциални съперници. Нашето малко предимство е публиката”, заяви бившият национален селекционер пред "Тема спорт".

"Не мога да дишам без футбол. Продължавам да работя по своята концепция за юношеския футбол. България се нуждае от нова визия за играта. Общувал съм с много хора, натрупал съм знания, които мога да приложа. В нашата страна има много футболен материал. Проблемът е, че манталитетът ни в някои сфери е неконструктивен. Не сме отворени към промени, много трудно се решаваме на такива. Някак си не вярваме в практиките, които се прилагат от години в чужбина. Няма визионери. Всеки иска да спечели бързо пари и нещата да се случват на момента. Не става така. Консервативна нация сме и не сме много отворени към промени. Нямаме и необходимото търпение. За да започнеш да печелиш от футбол, са необходими поне пет години. Това е периодът, в който създаваш играчи”, каза още Балъков.

Бившият национал говори и за избора на Димитър Илиев за Футболист номер 1 за 2019 г. и появилите се коментари защо не е бил викан в националния отбор. "Този въпрос е към журналистите, защото вие си го избрахте, нас никой не ни е питал. Уважавам избора и поздравявам Илиев. Мисля, че също толкова аргументи като него имаше и Антон Недялков. Вие, журналистите, обаче сте избрали друг”. Преди време Балъков обясни пред немското издание Bild, че е искал да извади българския футбол от кризата (вижте повече от неговото изказване).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички