БФС праща Хубчев и помощниците му на стаж при Диего Симеоне


БФС праща Хубчев и помощниците му на стаж при Диего Симеоне
Снимка: БГНЕС

1241 0

Националният селекционер Петър Хубчев и помощниците му Георги Донков, Левон Апкарян и Армен Амбарцумян ще бъдат на стаж в испанския гранд Атлетико (Мадрид) от 22 януари до 6 февруари, съобщава "24 часа". Всичко е уредено от БФС, като на място българите ще могат да се запознаят с всичко от арсенала на треньора Диего Симеоне.

Чоло, както е известен той сред феновете, е един от най-добрите треньори в света. Той бе определен и за най-добър в Европа за 2012 г. Под негово ръководство Атлетико има спечелена шампионска титла, купа и Суперкупа на Испания при доминацията на Барселона и Реал (Мадрид). Два пъти отборът спечели Лига Европа, изигра два финала на Шампионска лига и взе два пъти суперкупата на УЕФА.

СТОИЧКОВ: ПЕТЪР ХУБЧЕВ ЩЕ БЪДЕ ЕДИН ОТ ТЕЗИ, КОИТО ЩЕ БЪДАТ ИЗГОРЕНИ

Българите ще могат да присъстват на всички занимания на испанския гранд. Освен това се планира да гледат на живо и три мача. Единият ще е на Атлетико, другият - на Реал, а последният - на Райо Валекано.

Националният отбор няма лагер преди началото на квалификациите за Европейското първенство. България стартира на 22 март от 19 часа с мача срещу Черна гора, а само три дни след това е едно от най-важните ни гостувания - на Косово в Прищина. Косовците са съставени от играчи, които са минали школовка в Германия, Швейцария и Швеция и много други европейски държави. Трите точки при гостуването са задължителни.

Имаше намерения да се направи контрола през февруари, но тя явно е пропаднала, най-вече заради подготовката на отборите за пролетния полусезон, пък и част от футболистите, на които Хубчев разчита, си търсят отбори.

Какви са целите на Хубчев в квалификациите за Евро 2020 - четете в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички