Английска легенда: Браво на Ивелин Попов!

Английската футболна легенда Гари Линекер на свой ред нападна групичката фенове от българска страна, атакувала расистки тъмнокожите футболисти на "Трите лъва" по време на европейската квалификация в София снощи. Същевременно, той похвали капитана на България - Ивелин Попов.

Както е известно, най-опитният в състава на Красимир Балъков остана на терена на полувремето на мача в опит да усмири привържениците, провокирали спирането на срещата на два пъти през първата част. Линекер сподели в Туитър снимка на "Sport bible", показваща как Попов разговаря с привържениците.

Голмайстор на Англия се преклони пред постъпката на Ивелин Попов

Английските национали не бяха много разговорливи след погрома над България с 0:6, по време на който отбаче станаха обект на расистки обиди от стр...

"Браво на него. Така трябва да правят домакинските играчи. Представете си, че мислите, че сте по някакъв начин по-добри поради цвета на кожата си. Такова невежество!", написа бившият английски национал към публикацията. Междувременно, Попов призна, че и Гарет Саутгейт му е благодарил за постъпката. Вижте подробности в този материал.

Още по темата

Please select answer!