Юношите се завърнаха като герои и с амбиция да са еврошампиони


 Юношите се завърнаха като герои и с амбиция да са еврошампиони

863 0

Като герои бяха посрещнати националите на България до 19 години, които се класираха на Евро 2017. Аплодисменти, викове "България юнаци" и развяти национални знамена посрещнаха младите надежди и треньора им Ангел Стойков на летище София.

Момчетата разкриха, че през цялото време са си вярвали, че могат да постигнат класиране и споделиха амбициозните си планове за самата надпревара.

"Очаквахме класирането, отидохме със самочувствието на победители и постигнахме отлични резултати. Франция е най-добрият отбор, срещу който сме се изправяли, победихме ги, целта ни е първото място", сподели капитанът Даниел Наумов, цитиран от "Гонг".

"Обстановката е страхотна. Класирахме се на един форум, в което малко хора вярваха. Ние обаче вярвахме, че сме фаворити в турнира. След Франция гледахме уверено напред“, сподели друг национал - Тонислав Йорданов.

"Целите за Европейското са да излезем от групата. След това мисля, че можем да отидем и на Световно", добави той.

"Емоцията беше невероятна. Направо не може да се опише. Не мигнахме цяла нощ. Знаем си проблемите, помагаме си много на терена и извън него. Най-труден мач определено беше с Франция. Те имат класни състезатели в големи отбори. Мечтите ни са да станем европейски шампиони, но имаме много работа, за да го постигнем", сподели емоционално Ангел Лясков.

"Вярвахме си и всички бяхме много мотивирани. Всички се борехме до последния съдийски сигнал. Наистина имаме много голям потенциал. Независимо къде играя, аз се раздавам на 100%. Разбира се, че имам амбиции да се върна в Левски и искам да заиграя в първия тим", сподели пък Георги Янев.

Голмайсторът на България в елитния кръг квалификации Калоян Кръстев очаква добро представяне на първенството това лято.

"Бяхме единни, спечелихме мачовете с Франция и Босна, бяхме всички заедно като едно. На Европейското мисля, че ще се представим добре. С който и тим да се изправим, имаме шансове, играем в мъжкия футбол, справяме се добре, мечтаем да играем на световно и да преодолеем групите на европейското", посочи той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички