Скандално отменен гол стресна Лудогорец и шампионите отнесоха Верея


Скандално отменен гол стресна Лудогорец и шампионите отнесоха Верея
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

3235 0

Българският шампион Лудогорец е на прага на 6-а поредна титла, след като в края на февруари вече води с 12 точки на Левски на върха в класирането. Това стана след гръмотевичен успех с 4:0 над Верея, въпреки че "орлите" имаха сериозни проблеми през първото полувреме.

Домакините играха много слабо и дори допуснаха гол в 40', дело на Селим Керкар. Попадението обаче беше отменено по скандален начин от реферите, които видяха засада, въпреки че поне 3-ма играчи покриваха крилото, който излезе на стрелкова позиция от втора линия.

През второто полувреме Лудогорец нямаше проблем, след като Кампаняро, Вандерсон, Жоао Пауло и Марселиньо се разписаха по веднъж, а Лудогорец нанесе второто най-тежко поражение на Верея до момента в шампионата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛУДОГОРЕЦ: Стоянов, Лукаш Саша, Моци, Пластун, Натанаел, Дяков, Кампаняро, Марселиньо, Кишада, Вандерсон, Кафу

ВЕРЕЯ: Караджов, Запрянов, Зафиров, Хасани, Селим Бен, Ангелов, Бенгюзов, Еуженио, Керкар, Андонов, Домовчийски

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Верея започна с добра преса в собствената си половина, попречвайки на Лудогорец спокойно да разиграва пред наказателното поле на Караджов. На няколко пъти остри влизания на играчите в синьо можеха да нажежат обстановката, но иначе стартът на двубоя беше спокоен.

Гостите от своя страна стигнаха до няколко опасни центрирания в наказателното поле на Стоянов, но те не несеха особен успех. Въпреки това и Лудогорец играеше в бавно темпо и положения пред Караджов липсваха.

Лудогорец нямаше нито едно положение в мача, докато в 40' Верея отбеляза превъзходен гол. Домовчийски задържа отлично топката пред наказателното поле и успя да изведе Керкар, който надбяга двама и вкара топката във вратата. Страничният рефер обаче вдигна безобразна засада, спасявайки Лудогорец.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Само 2 минути след подновяването на играта реултатът беше открит. Натанаел проби по лявото крило и центрира в наказателното поле, където Кафу и Марселиньо не успяха да засекат. Топката беше насочена към точката за изпълнение на дузпи, а там Кампаняро нанесе категоричен удар - греда и топата влетя във вратата за 1:0.

В 67' резултатът беше удвоен, след като превъзходна триходова комбинация между Марселиньо, Мисиджан и Вандерсон позволи на последния да вкара при далечната греда отляво в наказателното поле - 2:0.

В 80' Кампаняро опита пас към Кешеру. Илиас Хасани обаче пресече подаването. Така топката се озова в Жоао Пауло. Той с удар от границата на наказателното поле стреля силно и отбеляза красив гол за 3:0. Това бе и първо попадение за бившия играч на Ботев с екипа на разградчани.

Крайният резултат беше фиксиран от Марселиньо 3 минути преди края.

През този уикенд Левски загуби нови две точки, като вторият в класирането е на 9 точки зад Лудогорец. Възпитаниците на Георги Дерменджиев имат шанс да поведат с категоричните 12 пункта при победа срещу новака в Първа лига.

Със сигурност настроението при разградчани не е на ниво след равенството срещу Копенхаген, довело до отпадане от европейските клубни турнири, но задачата на тима в шампионата изглежда лесна. Очаква се треньорът да направи няколко промени в стартовите си 11.

Верея започна със загуба пролетния дял от шампионата, а при предната среща между двата отбора Лудогорец отнесе новака в Стара Загора с категоричното 5:1.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички