Луд мач без победител в Разград: Греда, 2 отменени гола и 1 дузпа на Лудогорец - Левски (ВИДЕО)


Луд мач без победител в Разград: Греда, 2 отменени гола и 1 дузпа на Лудогорец - Левски (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

19251 0

Лудогорец и Левски завършиха 0:0 в отложен мач от шестия кръг на Първа лига

Макар и без голове, двубоят на "Хювефарма Арена" бе много зрелищен и зрителите видяха отменена дузпа за "зелените", по един отменен гол на двата тима и една греда, която спря Марин Петков. Битката в Разград беше доста ожесточена, а главният рефер Станислав Тодоров показа цели 12 жълти картона!

Заради това равенство, ЦСКА ще зимува на върха в Първа лига! "Армейците" остават лидери в таблицата с актив от 44 точки. Лудогорец е на втора позиция с 43, а Левски е шести с точно 30 пункта.

*На 4 декември от 13:30 ч. Лудогорец и Левски отново играят в Разград - този път на 1/8-финалите за Купата на България!

Ето как се разви днешният сблъсък между тях (по-надолу ще откриете ВИДЕА от положенията с отменената дузпа и отменения гол):

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 42-ата секунда Роналдо пресира Игор Пластун и му отне топката в близост до наказателното поле на Лудогорец, но главният рефер отсъди нарушение. Последваха проучвателни минути, в които "орлите" имаха леко преимущество във владението. Първият жълт картон бе показан на Келиан ван дер Каап още в шестата минута, тъй като извърши ненужно нарушение на тъча срещу Антон Недялков. Като цяло, футболистите на Станимир Стоилов влязоха много агресивно в мача - досущ като в последните сблъсъци с шампиона на България. 

До 20-ата минута Левски изравни играта, но се отчете единствено с един неточен удар от дистанция, който бе дело на Филип Кръстев. Кирил Десподов пък се контузи, хвърляйки се на шпагат в краката на Марин Петков, но след намесата на лекарите успя да се изправи и да продължи. В 22-ата Петков напредна по левия фланг и потърси навлизащия на скорост Георги Миланов, но неговият шут бе блокиран. Малко след това и пред Роналдо се откри добра възможност, този път след подаване на Шеху отдясно, но бразилецът стреля слабо и неточно.

В 26-ата минута Десподов опита диагонален изстрел от границата на наказателното поле, но Ван дер Каап подложи добре крак пред топката и тя излезе в корнер, от който не последва опасност. 

Отменена ДУЗПА - след половин час игра на "Хювефарма Арена" Кирил Десподов бе изведен зад отбраната в коридор, навлезе в наказателното поле и пусна пас към Игор Тиаго. Той обаче се подхлъзна и успя само да отклони топката към налитащия Рик, който шутира, а кълбото се отби в ръката на хвърлилия се на шпагат Келиан ван дер Каап, но след рикошет в Хосе Кордоба. Станислав Тодоров посочи бялата точка и последва дълъг преглед на ситуацията с ВАР, а накрая реферът бе призован да я разгледа сам. След като го направи, Тодоров промени решението си - няма дузпа! Впоследствие стана ясно, че мотивът на съдията е, че топката действително се е ударила в ръката на Ван дер Каап, но след рикошета в Кордоба! (ВИДЕО)

В 42-ата минута Хосе Кордоба опита диагонален шут от границата на наказателното поле, но той бе блокиран, а след това топката "кацна" върху мрежата зад горната греда. От ъгловия удар не последва нещо по-опасно за Лудогорец. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 46-ата минута Пламен Андреев трябваше да показва рефлекс, за да отрази изстрел от дистанция. При последвалия корнер топката тръгна да пада точно под гредата, но стражът на Левски внимаваше и отново се намеси подобаващо. В 50-ата Десподов засече центриране по земя от десния фланг, но шутът му от около 10-11 метра прелетя високо над вратата. Играчите на Анте Шимунджа бяха доста по-настоятелни от тези на Станимир Стоилов в първите минути след почивката!

В 54-ата Каули получи жълт картон за фал срещу Андриан Краев в центъра. Малко след това Уелтън опита шут с левия крак, но той бе прекалено слаб, за да затрудни Падт. Както и през първото полувреме, "сините" бързо се съвзеха и изравниха играта, а в 57-ата минута Миланов стреля с левия крак в близкия ъгъл, но вратарят на Лудогорец пак бе на мястото си. 

Натискът на столичани продължи и след час игра те можеха да открият резултата след нов шут на Миланов от границата на наказателното поле, но топката рикошира в бранител на Лудогорец и след това мина на половин метър встрани от дясната греда.

Отменен ГОЛ - в 62-ата минута Георги Миланов опита за трети път късмета си с удар от разстояние и този път той бе с него - получи се рикошет в гърба на Роналдо, който прехвърли Серджио Падт - 1:0 за Левски! Играчите на Лудогорец обаче поискаха от съдията да отсъди нарушение на Миланов за удар с ръка в лицето на Педро Нареси (най-деен в протестите си бе Якуб Пьотровски и затова получи жълт картон) малко преди самия шут, а ВАР разгледа ситуацията и отново покани Станислав Тодоров на монитора. Главният рефер видя повторението и за втори път в срещата промени решението си - няма гол, и дори показа жълт картон на Миланов! (ВИДЕО)

ГРЕДА - В 69-ата минута перфектно организирана атака от Левски бе завършена от Марин Петков, който технично насочи топката към долния ляв ъгъл на Падт, но за негово съжаление тя се отби от гредата, а след това се "разходи" по голлинията и не пожела да влезе във вратата.

В 73-ата и Хосе Кордоба получи жълт картон за нарушение срещу Бернард Текпетей. Четири по-късно и Марин Петков бе декориран в жълто за фал срещу същия футболист. В 80-ата минута Доминик Янков се отчете със сериозен пропуск, но повторенията показаха, че дори да беше отбелязал гол, той щеше да бъде отменен заради засада.

В 82-ата Педро Нареси също получи жълт картон за нарушение срещу Илиян Стефанов. Секунди по-късно Филип Кръстев си освободи място за изстрел от десетина метра, но не нацели опразнения от Серджио Падт ляв ъгъл на вратата. Осмият жълт картон в мача пък бе за Рик Джонатан. В 86-ата минута Ивелин Попов и Оливие Вердон влязоха в словесен спор, спречкаха се леко и също получиха официални предупреждения - №9 и №10 днес. В 88-ата минута Андриан Краев се превърна в 11-ия футболист, който получи жълт картон.

Отменен гол - в първата от добавените 6 минути на второто полувреме гол на Бернард Текпетей бе отменен заради засада, каквото още в реално време се видя, че имаше! Последният 12-и жълт картон бе за Асен Митков. Това бе и всичко по-интересно от "Хювефарма Арена".

Лудогорец - Левски по ТВ: Къде да гледаме мача?

Стартови състави:

Лудогорец (4-2-3-1): 1. Серджио Падт, 16. Аслак Фон Витри, 24. Оливие Вердон, 32. Игор Пластун, 3. Антон Недялков, 6. Якуб Пьотровски, 30. Педро Нареси, 73. Рик Джонатан (84' Нонато), 95. Каули Оливейра (68' Доминик Янков), 11. Кирил Десподов (68' Бернард Текпетей), 9. Игор Тиаго (68' Матиас Тисера)

Левски (3-5-2): 1. Пламен Андреев, 5. Келиан ван дер Каап, 33. Хосе Кордоба, 23. Сонко Сундберг, 12. Адбдулахли Шеху, 8. Андриан Краев, 7. Георги Миланов (91' Асен Митков), 30. Филип Кръстев (91' Нейтън Олдър), 18. Роналдо (69' Ивелин Попов), 17. Уелтън (69' Илиян Стефанов), 88. Марин Петков (96' Патрик-Габриел Галчев)

ПРЕДИ МАЧА

"Орлите" се намират на две точки от лидера ЦСКА в класирането, с мач по-малко от тях. При евентуален успех те ще изпреварят отбора на Саша Илич. В събота разградчани постигнаха ценна победа срещу Славия с 2:1 като гост в друг отложен двубой от първенството.

Левски е шести в класирането с 29 пункта, като отборът спря негативната серия от седем поредни мача без успех с убедителна победа над Вихрен с 4:1 за Купата на страната. Въпреки това все още нямат успех в шампионата от 8-и октомври насам, когато надвиха Ботев (Пловдив) с минималното 1:0.

"Сините" имат проблеми с контузии - с такива са Жереми Петрис, Ноа Сонко Сундберг и Николай Михайлов. Илиан Стефанов вече тренира наравно с отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички